Ülkemizde bisikleti yaşamın bir parçası haline getirmek adına güvenli bisiklet yolları ve park yerleri oluşmasını sağlamak, bisiklet kültürünü, bisiklet turizmini geliştirmek misyonu ile 2008 yılında kurulan Bisikletliler Derneği'nin 5. kuruluş yıl dönümü bir dizi etkinlik ile kutlandı.
Bisikletliler Derneği Erzurum Temsilciliği Atatürk Üniversitesi Mavi Salonda gerçekleştirdiği canlı yayınla dernek başkanı Murat Suyabatmaz'ın konuşmasıyla başladı.
Suyabatmaz, derneğin kuruluşundan bu güne kadar geçirdiği aşamalardan ve yaptıkları etkinliklerden bahsetti. Derneğin 60 il ve ilçe merkezinde aktif görev yönettiğini belirten Suyabatmaz, "Çalışmalarımıza Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı destek veriyor. Çalışmalarımız ülkemizde bisikleti yaşamın bir parçası haline getirmek adına devam edecek" dedi.
Programda Erzurum Temsilcisi Mücahit Topdaş'ta Erzurum'da yapılan bisiklet etkinlikleri hakkında bilgiler verdi. 2013 yılı içerisinde Erzurum'da ulaşım aracı olarak bisikletin kullanılması yönünde çalışmaların devam edeceğini ve üniversitemizin sınırları içerisindeki mevcut bisiklet yollarında gerekli düzenleme ve yenileme çalışmalarının yapılacağını, bunlara yeni yolların ekleneceği bilgisini verdi.
(ERZ-AT-Y)

21.01.2013 12:06:58 TSI

Editör: Wan Haber