Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeniden başlatılan okul sütü uygulaması kapsamında, Erzurum genelinde bugün süt dağıtımı gerçekleşti.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl tüm Türkiye genelinde uygulamaya konulan okullarda süt dağıtımına bu yıl yeniden başlandı. Erzurum'da Kültür İlköğretim Okulu'ndaki okul sütü dağıtım programında bazı öğrenciler süt almak istemezken, çoğunluk ise dağıtılan sütleri alarak içti. Dağıtılan sütlerden bu sefer hiçbir öğrencinin rahatsızlanarak hastanelere müracaat etmedikleri görüldü. Öğrenciler sütü severek içtiklerini belirterek, "Biz sütü seviyoruz" dediler.
Okullarda süt dağıtımıyla ilgili velilerin tamamına ulaşıldığını ve programa katılmak isteyen ve istemeyen velilerin dilekçelerinin alındığını ifade eden Milli Eğitim yetkilileri, "Yıl içerisinde programa katılmak istemeyen velilerin tavırlarını değiştirmeleri mümkün. Başlangıç itibariyle bu okul için yüzde 25 civarında öğrencimiz süt dağıtım programına katılmıyor. Ama katılmayan çocuklarımızın hepsi de evlerinde süt içen çocuklarımız. Bizim zaten amacımız çocuklara süt içme alışkanlığını kazandırmak. Dolayısıyla çocuklarımız evlerinde süt içiyorsa bu konuda beklediğimiz mesafe alınmış demektir" dedi.
(EÖ-AA-AŞ-Y)

11.02.2013 16:14:56 TSI

Editör: Wan Haber