Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı ve tipi yollarda sürücülerin kabusu oldu. Erzurum-Köprüköy karayolu ara ara kuvvetli tipi nedeniyle ulaşıma kapanıyor.
Dün akşam saatlerinde Erzurum'un Köprüköy ilçesi Şehitler mevki rampasında ara ara kuvvetli tipi nedeniyle karayolunda sürücüler zor anlar yaşadı. Yağan karın ardından çıkan tipi nedeniyle yoldan çıkan tonajlı arabalar karayolları yetkililerince kurtarıldı. Çok sayıda araç ise tipiden dolayı yollarda mahsur kaldı. Mahsur kalan araç sürücülerinin imdadına ise Köprüköy Emniyet Amirliğine ait trafik birimleri yetişip, çay ikramında bulundu.
Öte yandan, yine akşam saatlerinde Köprüköy Şehitler mevki rampasında tipi nedeniyle çok sayıda araç yoldan çıkarken, 34 HD 7813 plakalı otomobil ise yoldan çıkarak şarampole uçtu. Meydana gelen trafik kazasında sürücü Hüseyin Kesen ve Serkan Yiğit yaralandı. Yaralananlar, ambulanslarla Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Köprüköy-Pasinler karayolunun ulaşıma kapanmaması için Karayolları yetkililerince çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü öğrenildi.
(MÇ-AT-AŞ-Y)

08.01.2013 11:10:39 TSI

Editör: Wan Haber