Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve şiddetli tipi nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi, şehirlerarası ve köy yolları ulaşıma kapandı, Erzurum'da hayat adeta durma noktasına geldi.
Dün akşam saatleri itibariyle Doğu'yu etkisi altına alan kar ve tipi nedeniyle Erzurum, Tunceli, Kars, Muş, Erzincan, Hakkari, Ağrı ve Gümüşhane'de eğitime ara verildi. Bölgede binden fazla köy ve mezra yolu ile Erzurum-Muş, Erzurum-Bingöl, Erzurum Artvin karayolu bugün sabah saatlerinde ulaşıma kapandı.
Karayolları ekipleri kapalı yolların ulaşıma açılması için tipinin dinmesini beklerken, çok sayıda araç sürücüsü yollarda mahsur kaldı.
Erzurum şehir merkezinde bugün sabah saatlerinde görülen şiddetli tipi hayatı adeta durma noktasına getirdi. Okulların tatil edildiği kentte bazı çocuklar eğitime ara verildiğinden habersiz okul yolunu tuttu. İş yerlerine gitmeye çalışan Erzurumlular ise tipide zor anlar yaşadı. Saatte zaman zaman hızı 60 kilometreye ulaşan tipide vatandaşlar ayakta durmakta, nefes almakta güçlük çekti.
(AA-AA-AŞ-Y)

07.01.2013 11:05:06 TSI

Editör: Wan Haber