Erzurum'da kar ve tipi nedeniyle çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma kapanırken cenazeye ve düğüne giden onlarca araç konvoyu ve vatandaşlar Karayazı yolunda mahsur kaldı.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 879 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.
Bölge illerinden Erzurum'da 473, Ağrı'da 292, Kars'ta 109 ve Ardahan'da 5 olmak üzere toplam 879 köy yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 7 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.
Etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, kent merkezlerinde kar kalınlıkları Kars'ta 20, Ardahan'da 13, Erzurum'da 10, Ağrı ve Iğdır'da 1'er santimetre olarak ölçüldü.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 7, Ardahan'da eksi 4, Iğdır'da eksi 3, Erzurum ve Ağrı'da eksi 2, Erzincan'da 2 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars'ta eksi 3, Erzurum'da eksi 1, Ardahan'da sıfır, Ağrı'da 1, Iğdır'da 5 ve Erzincan'da 7 derece olması tahmin ediliyor.
KARAYAZI ERZURUM KARAYOLUNDA DÜĞÜN VE CENAZEYE GİDEN ARAÇ KONVOYU YOLDA MAHSUR KALDI
Kar ve tipinin etkili olduğu Karayazı Erzurum karayolunun Geyikli Çatalveren mevkiinde çok sayıda araç ve vatandaş mahsur kaldı. Tipi nedeniyle onlarca vatandaş kurtarılmayı beklerken karayolları ekipleri seferber oldu. Edinilen bilgiye göre, Çavaş Köyünden Güllü Mezrasına gelin götüren düğün konvoyu tipinin mahsur kalmasıyla kapanan yolda mahsur kaldılar. Konvoyda 15'e yakın araç ve 50'e yakın insanın olduğu öğrenildi.
Öte yandan, GeyikliÇatalveren mevkiinde de cenazeye giden araç konvoyunun yolda mahsur kaldıkları ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
(AA-AA-Y)

19.12.2012 13:15:12 TSI

Editör: Wan Haber