Erzurum'da 'örgüt kapsamlı cinsel istismar' olayı ile ilgili olarak nöbetçi mahkemeye çıkarılan 8 şüpheliden 3'ü hakkında 'cinsel istismar' suçundan tutuklanırken, 5 sanık hakkında ise denetimli serbestlik uygulaması kararı ile serbest bırakıldı.
İddiaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'gizlilik kararı' bulunan cinsel istismar olayı ile ilgili üniversite öğrencisi ve bazı mağazalarda çalışan H.Ş., (23), B.K. (24) ile K.N. (26), otomobil içinde cinsel istismar istismara uğradıkları iddiasıyla şikayetçi oldu.
H.Ş., (23), B.K. (24) ile K.N.'nın şikayeti üzerine polisin derinleştirdiği operasyon kapsamında esnaf ve özel sektör çalışanlarının bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı genişleten polis, olayla ilgili 8 kişiyi gözaltına aldı.
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde sorguları tamamlanan 8 kişinin ifadesinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. Tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen 8 kişiden İ.A., V.Ö. ile Y.Y., TCK 102-, 101-2 maddesi kapsamında 'cinsel istismar' suçlarından tutuklandı. Sorgusu tamamlanan 5 sanık hakkında ise tutuksuz yargılanmak üzere Denetimli Serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.
(AT-AT-AŞ-Y)

05.12.2012 12:45:55 TSI

Editör: Wan Haber