Erzurum'da düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikat sırasında görevli ambulansların çarpışması ilginç bir görüntü oluşturdu.
Çat Yolu mevkiinde bulunan sivil savunmaya ait arazi içerisinde gerçekleştirilen tatbikatta 20 kişiden oluşan ASYA arama kurtarma ekibi, muhtemel bir depremin ardından yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi. Senaryo gereği 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası enkazda mahsur kalanlar, ekipler tarafından kurtarıldı. Enkazdan çıkarılan yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Ambulanslar yaralıları almak için olay yerine geldiği anda dikkatsizlik sonucu 2 ambulans çarpıştı. Tatbikatı izleyen davetliler, ambulansların çarpıştığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.
ASYA Kurtarma Ekibi Sorumlusu Şaban Aslan, "Ekibimiz 20 kişiden oluşuyor. Erzurum ASYA kurtarma ekibi, sivil savunma ekibiyle 3 aylık çalışma sonucu oluşturulmuş bir ekiptir. Ekibimiz her türlü doğal afete karşı eğitilmiştir. Bilindiği gibi deprem bölgesinde yaşıyoruz. Özellikle biz ekibimizi depremde meydana gelebilecek durumlara karşı eğittik. Bugün burada enkaz altında kalan bir yaralı ve ölen vatandaşın nasıl kurtarıldığını size gösterdik. Gördüğünüz gibi ekibimiz hızlı bir şekilde ve teknolojiyi iyi kullanarak enkaz altındaki vatandaşlara ulaştı ve yardım etti. Biz ekip olarak hizmete hazırız" dedi.
(EMA-AT-Y)

15.12.2012 16:33:48 TSI

Editör: Wan Haber