Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi ara sınavları öncesinde il genelinde bir dizi tedbir alındı.
Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan yazımlı açıklamada Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) tarafından 05-06 Ocak 2013 tarihlerinde Güz Dönemi Arasınavı yapılacağı belirtilerek
"Sınav İlimizde saat 09.30 ve 14.00' da olmak üzere dört oturum halinde yapılacaktır. AÖF tarafından yürütülen sınavın herkesi yakından ilgilendiren hayati bir sınav olduğu sınav öncesi alınacak güvenlik önlemlerinin yanı sıra adayların her türlü müdahaleden uzak bir ortamda sınava girmelerinin de son derece önemli olduğu, sınavın uygulanması esnasında, sınav binaları çevresinde meydana gelebilecek aşırı gürültünün bazı adayların dikkatini dağıttığı ve başarısız olma endişesiyle heyecanlanmalarına sebep olduğu, bu durumdan etkilenen adaylarda ve ailelerinde çok büyük üzüntülere neden olduğu AÖF tarafından önemle vurgulanmaktadır.
Bu nedenle, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan sınavlar esnasında; sınava giren adayların dikkatini dağıtacak olumsuzlukların yaşanmaması açısından, sınav binaları çevresi ve güzergâhlarında gürültüye neden olacak çalışmaların yapılmaması, sürücülerin korna çalmama konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.
Ayrıca sınava girecek adayların, sınava gelirken yanlarında; USB Bellek, kablosuz iletişim sağlayan Bluetooth kulaklık, çağrı cihazı, telsiz vb. elektronik/Mekanik cihazlarla; adayların ve sınav görevlilerinin yiyecek, içecek, tüketim maddeleri, çanta, cüzdan, şemsiye, kalem, kalemtıraş, silgi, küpe kolye, yüzük, toka, broş, bilezik vb. takı, metal para, metal içerikli aksesuar ve her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, dergi, gazete, sözlük, cetvel, pergel ve açıölçer vb. araçlarla sınavın yapılacağı binaya girmelerine izin verilmeyecektir" denildi.
(ERZ-AT-Y)

04.01.2013 16:54:01 TSI

Editör: Wan Haber