Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, 112 Komuta Merkezi'nin günde 4 bin ihbar aldığını belirterek, bu ihbarların yarısının asılsız olduğunu söyledi.
İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, vatandaşları asılsız ihbarlar konusunda uyardı. 112 Komuta Merkezi'nde günde 4 bin ihbar alındığını belirten Vançelik, bu ihbarların yarısının asılsız olduğunu söyledi. Komuta merkezinin asılsız ihbarlarla meşgul edilmesinin bir hastanın hayatına mal olabileceğini de ifade eden Vançelik, "Bir canı hayatta tutabilmek için zamanla yarışıyoruz. Meşgul edilen her bir hat bir hastanın canına mal olabilir. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.
Geçen yıl il genelinde 56 bin 420 hastanın ambulanslar ile taşındığını da belirten Vançelik, bir önceki yıla göre ambulansla taşınan hasta sayısının yüzde 10 artış gösterdiğini ifade etti. Vançelik, " Helikopter ambulans, paletli ambulanslar, 51 tane kara ambulansın yanı sıra 2 kar üstü aracının bulunduğunu belirterek, "Hastalarımıza en kısa sürede ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kurtarılan bir can bizim için anlatılmaz bir mutluluk. Ekiplerimiz bu duyarlılıkla çalışıyorlar" diye konuştu.
(AA-AA-Y)

31.01.2013 16:26:47 TSI

Editör: Wan Haber