Erzurum'da hava kirliliği ile mücadele çalışmaları kapsamında, denetimlere İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye Belediyelerinden birer ekip olmak üzere toplam 4 ekiple devam edildiği bildirildi.
Erzurum Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından il genelinde günlük olarak ölçümler yapıldığını belirtilerek, "Kaloriferlerin yanmaya başladığı 15 Ekim 2012 tarihinden bu tarafa yapılan ölçümlerde Sodyumdioksit ve Partikül Madde sınırının aşılmadığı görülmüştür" ifade edildi.
VAKIF KÖMÜRÜ TÜKETİMİN YÜZDE 13'Ü KADAR
Öte yandan yapılan açıklamada, Erzurum'da kalorisi yüksek kömür dağıtıldığı belirtilerek, "Erzurum merkezde 2012 yılı içerisinde bu güne kadar yaklaşık 107 bin 96 ton kömür satışı yapılmıştır. Buna ilaveten, merkez ilçelerimizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca da 23 bin 500 ton kömür dağıtılmıştır. Bu rakamın 6 bin 419 tonu merkezin dışındaki mahalle ve köylerde, geriye kalan 17 bin 081 ton kömür ise ilçe merkezlerinde dağıtılmıştır. Yani vakıf kömürü şehir merkezindeki toplam tüketimin yüzde 13 'ü kadardır. Kömür, kalorisi son derece yüksek olan Soma kömürüdür. Ayrıca, bu kömür Türkiye Kömür İşletmeleri aracılığıyla temin edilmektedir " denildi.
(ERZ-AT-Y)

18.12.2012 17:24:11 TSI

Editör: Wan Haber