Erzurum'da İŞKUR ve TÜMSİAD iş birliği kapsamında işverenlerle işçileri buluşturan Erzurum İstihdam Fuarı, plaket töreniyle son buldu. İl Özel İdaresi Meclis Salonunda düzenlenen törende fuara katılan 40 firmaya ve Fuarı düzenleyen Onur kuruluna plaket verildi.
Törene Vali Yardımcısı Özgür Arslan, TÜMSİAD Şube Başkanı Cafer Vurucu ve çok sayıda davetli katıldı. Tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
Erzurum İl Genel Meclisi'ne ait salonda açılan fuarı çok sayıda vatandaş gezdi. Yapılan kayıt incelemeleri sonucunda fuarda 3 bin 740 kişinin iş başvurusu yaptığı öğrenildi.
TÜMSİAD Şube Başkanı Başkanı Cafer Burucu, fuarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Başlangıçta bir çok kaygıyla birlikte ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz fuarımıza beklentilerin üzerinde bir katılım oldu. Buda bizim çok memnun etti. Bu organizasyonu gelenekselleştirmeye karar verdik. Bundan sonra her yıl fuarımızı vatandaşa açacağız. Çünkü Erzurum'un bu tarz organizasyonlara ihtiyacı var. Bu organizasyonun amacı işveren ile nitelikli işçiyi bir araya getirmekti bizde bunu başardık. Fuarımızda toplam 3 bin 740 kişi başvuru yapmış. Buda gösteriyor ki bu tarz fuarlar ilgi çekiyor. Bizim bundan sonraki hedefimiz her ilden firmaları bir araya getirerek daha büyük bir fuar oluşturmak ve işçiye iş imkanı sağlamak." dedi.
(EMA-AT-Y)

15.12.2012 18:45:25 TSI

Editör: Wan Haber