Erzurum İl Genel Meclisi Şubat ayı dördüncü oturumu, İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşti.
Meclis üyelerine toplantı da, üniversite ve sanayici işadamlarının buluşması konusunda Sanayi ve Ticaret ve Esnaf Komisyonu tarafından hazırlanan rapor sunuldu.
Raporu hazırlayan İl Meclis Üyesi Sanayi Ticaret ve Esnaf Komisyonu Başkanı Ahmet Reis Tanas, "Her alanda süratli bir değişimin yaşandığı günümüzde ülkeler kendi refah seviyelerini yükseltmek istemekte ve bu çerçevede eğitim, sağlık ve ekonomi alanlarında ilk sıralara tırmanma mücadelesi vermektedirler. Bilgiye sahip olmak ve bu bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürebilmek için de üniversitelere ve sanayiye önemli görevler düşmektedir. Üniversitelerin yaptıkları araştırmaların çoğunluğunu temel araştırmalar, bir kısmını ise uygulamalı araştırmalar oluşturmaktadır. Yürütülen uygulamalı araştırmalar ile sanayinin problemlerine pratik çözümler getirilmektedir. Diğer bir ifadeyle üniversiteler bir yandan yaptıkları eğitim-öğretim faaliyetleri ile sanayinin ihtiyaç duydukları araştırma geliştirme personelini yetiştirmekte diğer yandan da araştırma yaparak sanayinin ihtiyaç duyacağı alanlarda bilgi üretmeye çalışmaktadır." diye konuştu.
Tanas, üniversite ve sanayi arasında iyi bir işbirliğinin iki tarafında gelişmesinde ve güçlenmesinde rol oynayacağını kaydederek, "Sanayi tezleri programı ile sanayimizin önemli bir kısmını oluşturan KOBİ'lerimiz AR-GE ve teknoloji kültürü kazanmaları ve sorunlarını üniversitelerimizle işbirliği içerisinde çözme alışkanlığı kazanmalarını sağlayacaktır." dedi.
Daha sonra Tanas, İl Genel Meclisine Sanayi Ticaret ve Esnaf Komisyonu tarafından hazırlanan raporu meclis üyelerine sundu.
(EÖ-AA-Y)

07.02.2013 15:50:24 TSI

Editör: Wan Haber