Erzurum İl Genel Meclisi Şubat ayı beşinci oturumu, İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşti.
Meclis üyelerine toplantı da et fiyatlarında yaşanan düşüş ve buna bağlı olarak Et ve Balık Kurumunun kesim kriterleri konusunda Gıda ve Hayvancılık ile Tarım ve Orman Komisyonu tarafından hazırlanan rapor sunuldu.
Raporu hazırlayan Gıda ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Yusuf Kılıç, " İlimizde 2012 yılında ciddi manada kuraklık yaşanmış olup, çiftçimizin kaba yem fiyatlarından olumsuz etkilenmesi, bunun yanında ithal edilen hayvanların ilimizde kesilmesi, hayvan fiyatlarının değişmesi ve Et ve Balık Kurumunun hayvan kesimi yapmaması, çiftçilere ciddi manada zarar vermekte. Geçmiş aylarda komisyon olarak gündemimize taşımakla beraber, misyonundan da anlaşılacağı gibi Et ve Balık Kurumunun bu durumda çiftçiye destek sağlaması ve çiftçiyi sıkıntıya sokacak girişimlerden uzak durması gerekmektedir. EBK'ların et satış noktalarında kıymanın kilosunun 18.50 TL,et fiyatının 23 TL olduğu görülmektedir. Bu fiyatlarla et stoklarının erimeyeceği ortadadır. Buna çare olarak EBK'nın et fiyatlarını düşürülmesi ve büyük ilçelerde et satış noktaları açması, en önemlisi bundan böyle ilimizde ithal hayvanın sokulmaması, Erzurum geçimlerini sağlayan bir ilin bundan sonra bu şekil hadiselerle karşılaşmaması için ciddi stratejilerin uygulanması gerekmektedir." dedi.
Daha sonra Kılıç, İl Genel Meclisine, Gıda ve Hayvancılık ile Tarım ve Orman Komisyonu tarafından hazırlan raporu sundu.
İl Genel Meclisine sunulan bir diğer gündem maddesi olan İspir İlçesi Mescitli Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan Yanıkköprü Hidro elektrik için mevzii imar planı yapılması, İl Genel Meclisi Komisyonuna havale edildi.
(EÖ-AA-Y)

08.02.2013 12:07:29 TSI

Editör: Wan Haber