Erzurum Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılmak üzere satın aldığı 15 yeni solo otobüsü ulaşım filosuna dahil etti. Belediye yetkililerinin teslim aldığı otobüsler, trafik tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün düzenlenen törenle ilk sefere çıktı.
Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Folklor ekibinin gösterisinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, görev başına geldiği 2004 yılında kurumun ulaşım hizmeti veren bir tek otobüsünün bulunmadığını belirterek, "Bütün otobüsler bizden önceki dönemde hatlarıyla birlikte satılmış, özelleştirilmişti. Biz başından beri ulaşım hizmetlerinde aktif bir biçimde rol almamız gerektiğini düşünüyorduk. Dolayısıyla yeni baştan filo kurmaya başladık. Erzurum'u körüklü otobüslerle tanıştırmak suretiyle başlattığımız bu seferberlik, hamdolsun bugün memnuniyet verici bir boyuta ulaştı. Daha önceki yıllarda satın aldığımız otobüslerimize ek olarak geçtiğimiz yıl 13 yeni otobüs daha almıştık. Şimdi de filomuza 15 yeni otobüs daha kazandırdık. Böylece ulaşım filomuzda faal olarak ulaşım hizmeti veren otobüs sayımız toplamda 40'a ulaştı" diye konuştu.
Yeni satın alınan otobüslerle Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosundaki solo otobüs sayısının 25'e ulaştığını dile getiren Küçükler, hali hazırda 6 adet olan körüklü otobüsün dışında V6 diye tabir edilen 9 yolcu otobüsünün daha hizmet verdiğini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Erzurum halkına layık olduğu en kaliteli ulaşım hizmetini verebilmenin mücadelesi içerisindeyiz. Filomuzdaki araç sayısını artırmaya devam edecek olmakla birlikte hafif raylı sistem projesi anlamında da önemli bir mesafe almış bulunuyoruz. Yeni otobüslerimiz kadirşinas Erzurum halkına ve güzel Erzurum'umuza hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
Daha sonra kurban kesilerek, otobüsler konvoy eşliğinde şehir turu attı.
(EÖ-AA-Y)

04.02.2013 13:08:11 TSI

Editör: Wan Haber