Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Halkımıza hizmet için Türkiye'de birçok ilke imza atan belediyelerden biriyiz" dedi.
İklimsel olarak kış şartlarının ağır geçtiği Erzurum'da vatandaşlara hizmet için ısıtmalı kaldırım ve ısıtmalı otobüs durağı gibi Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Küçükler, "Kış aylarında karlar altında kalan Erzurum sokaklarını ısıtmalı kaldırımlar ile kardan arındırıyoruz. Türkiye'de ilk kez ilimizde uygulanan ısıtmalı kaldırım sistemi ile kaldırımların buzlanmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Erzurum'un farklı noktalarında geçen yıl uygulamaya soktuğumuz ısıtmalı kaldırımlar vatandaşlarımız tarafından da beğeni ile karşılandı. Isıtmalı kaldırımları insan yoğunluğunun olduğu semtlerde uyguluyoruz." dedi.
Önceki gün de ısıtmalı otobüs durağını Türkiye'de ilk olarak Yakutiye Medresesi önündeki durağa koyduklarını belirten Küçükler, "Soğuklarının yaşandığı kentimizde vatandaşlarımız otobüs beklerken kışın üşümemeleri, yazın da sıcaktan korunmaları için ısıtma ve serinletme özelliği bulunanı otobüs durağı yaptırdık. Bu durağı kendi atölyemiz de imal ettik. Özelliği Erzurum'un soğuk iklime sahip olması sebebiyle vatandaşlarımızın üşümemesi için bu durağı düşündük. Klimalı durak kışın ısıtıyor yazın da serinletiyor. Ayrıca otobüsler için takip sistemi var. Bu durakta hangi otobüsün gelişi saati vesaire GPS yöntemiyle takip edilebiliyor." diye konuştu.
(AA-AA-Y)

04.02.2013 14:59:50 TSI

Editör: Wan Haber