Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden 25 kişilik bir heyet, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'ı ziyaret etti.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ve Prof. Dr. Semih Diyarbakır ile Tıp, Diş Hekimliği, İktisadi ve İdari Bilimler, Edebiyat, Mimarlık ve Tasarım, Veteriner, Ziraat Fakültesi dekanları ile Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi başhekiminin de aralarında bulunduğu heyet, Iğdır Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi Konukevi'nde; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler ve Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren tarafından karşılandı.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Atatürk Üniversitesi'nden gelen heyete; üniversitenin kuruluşundan bugüne kadarki hızlı gelişimini ve büyümesini anlattı. Yılmaz, Suveren yerleşkesinde de çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini aktararak, rektörlük binası inşaat çalışmalarının bitme aşamasında olduğunu kaydederek, "Üniversitemizin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılan rektörlük binamıza önümüzdeki yıl geçmeyi planlıyoruz. Diğer inşaat çalışmalarımızı da en yakın zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. 2013 yılı bütçemizin büyük bir bölümünü inşaat çalışmalarımıza ayırdık. Eğitim kalitemizi de her geçen gün arttırıyoruz. Son olarak da bir hafta önce Azerbaycan'a giderek oradaki en köklü ve gelişmiş üniversitelerle iş birliği protokolleri imzaladık. Eğitim kalitemizi uluslararası standartlara çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Üniversitemizin yaptığı çalışmalar, Iğdırlı hemşehrilerimiz tarafından takdirle karşılanıyor" dedi.
(BM-MET-Y)

19.12.2012 13:38:51 TSI

Editör: Wan Haber