Erzincan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübüne bağlı avcılar, il genelinde yemleme kampanyası başlattı. Sabah erken saatte yaklaşık bir ton buğdayı araçlarına yükleyen ve kent genelindeki araziye dağılan avcılar belirlenen noktalarda önce karı temizledi ve zemine buğday serpti.
Şişli Belediyesi ile Kadıköy Avcılar Kulübünün de destekleri ile 12 ton buğday temin eden Erzincan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü üyeleri her hafta il genelinde ki arazide ve dağlık alanda kanatlı hayvanlar için yemleme çalışması başlattı. Hava şartlarının kötü gitmesinden dolayı doğadaki av hayvanlarının zor duruma düştüğünü ifade eden avcılar " Avcılar olarak büyük bir organizasyon başlattık ve bu hayvanlarımız için yemleme çalışması başlattık" dediler.
Erzincan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yaşar Baş doğa şartlarının ağırlaşmasından dolayı az sayıda kalan kekliğin yem bulmakta zorlandığını belirterek " Bizde Erzincan avcıları olarak büyük bir kampanya başlattık. Bu hafta başlattığımız kampanya bahara kadar devam edecek. Her hafta, tüm dernek üyelerini, doğa severleri bu kampanyaya davet ediyorum. Yem bağışında da bulunabilirler, araçları ile de bu kampanyaya katılabilirler"dedi.
(CM-AA-Y)

20.01.2013 15:36:34 TSI

Editör: Wan Haber