Erzincan'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören yaklaşık 42 bin 350 öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı. Osmangazi İlkokulu'nda karne töreni düzenlendi.
Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'in de katıldığı tören halk oyunları gösterisi ile başladı.
Milli Eğitim Müdürü Nemci Özen yaptığı konuşmada 345 okulda 2 bin 396 öğretmenin rehberliğinde, öğrenimlerini sürdüren 42 bin 350 öğrencinin karne alacağının altını çizerek; " 2012 2013 Eğitim öğretim yılının Birinci yarıyılını tamamlıyoruz. Önemli olan bu günde, çocukların bu telaşına ortak olmak, heyecanlarını paylaşmak ve 'karneni getir bakalım' yerine 'karnemizi getir bakalım' diyerek sorumluluğun ailede herkese ait olduğunu vurgulamak 'ödülü de cezayı da ortaklaşa hak ettik' mesajını çocuklarımıza vermek zamanıdır. İlimiz eğitim ortamlarının fiziki yapıları açısından eksikliği en az olan illerden biri, hiç ikili öğretim yapan okulumuz yok, branşlar bazında bakıldığında ilimiz genelinde öğretmen açığımız yok. Fakat buna karşılık akademik başarıları da arzuladığımız sonuçları alamıyoruz. Bunun beklenen düzeylere ulaşması için çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Bugün 345 okulumuzda 2 bin 396 öğretmenimizin rehberliğinde, öğrenimlerini sürdüren 42 bin 350 öğrencilerimiz karnelerini alacak. Alınacak olan bu karneler sadece öğrencilerimizin değil aslında hepimizin karnesi. Anne babalar ne kadar yardımcı olabildiler, biz öğretmenler ne kadar bilgi, davranış aktarımında bulunabildik, öğrencilerimiz ne kadar gayrette bulunabildiler. Kısaca hepimizin ortak gayreti neticesinde bu karneler oluştu. Sadece karnelerde adımız yazmıyor o kadar. Şimdi ne ödüllendirmede ne de cezalandırmada aşırıya kaçmadan durumumuzu değerlendirerek kendimize bir hedef belirleme ve bu hedef doğrultusunda çalışma, gayret etme zamanı. Hepimiz bu karneyi böyle yorumlamalıyız. 15 günlük tatil süresince çocukların dinlenmesine, kısa tekrarlar yapmasına ve en önemlisi kitap okumasına zemin oluşturmalıyız. Bu duygularla 1. Yarıyılın sonuçta hayırla getirmesini ve gelecekteki olumlu çalışmalara vesile olmasını diliyorum" dedi.
Törende konuşan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, 4 4 4 sisteminin ilk karnelerini bugün dağıttıklarını belirterek,; "Erzincan olarak alt yapı bakımında Türkiye'nin en iyi illerinden biriyiz 43 bine yakın öğrenci sayımızla ilköğretimde derslik başına 18 öğrenci, orta öğretimde 21 öğrenci, mesleki ve teknik eğitimde 29 öğrenci olduğunu görmek ve özel eğitimde bile ulaşılması zor bir hedef olduğunu görmek bizleri umutlandırıyor. Tabi alt yapının bu şekilde olması başarıyı beraberinde getirmiyor. Başarılı olabilmek için öğretmen öğrenci aile ve idareci işbirliği içinde ortak bir çalışma ile başarıyı elde edebiliriz. Erzincan'da bu potansiyel var. Ailelerden özellikle istirham ediyorum çocuklarına iyi davransınlar. Çünkü karne aslında çocuğun değil ailenin aynasıdır. Çocuğun karnesinde kırık varsa el birliği içinde beraberce üstünden gelinmelidir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili Abdullah Çiftçi ve Milli eğitim Müdürü Necmi Özen öğrencilere taktir belgelerini ve karnelerini verdi.
(CM-AT-Y)

25.01.2013 15:19:23 TSI

Editör: Wan Haber