Erzincan genelinde etkili olan kar yağışı 3 gündür devam ediyor. Yaklaşık 40 santimetreye ulaşan kar nedeniyle kent merkezi ve karayollarında trafik zorlukla ilerliyor.
Son yılların en fazla kar yağışını alan Erzincan'da, kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Erzincan genelinde dün akşam saatlerinde etkili olan tipi nedeniyle karla mücadele ekipleri çalışmalarını güçlükle yürütüyor. Erzincan Sivas Karayolu Sakaltutan Mevkii ve Erzincan Erzurum Karayolu Sansa Deresi'nde araçlar zorlukla ilerliyor.
Aralıksız yağan kar nedeniyle kapalı olan 515 köy yolundan 95'nin açılmasına rağmen, yeniden ulaşıma kapandı.
Erzincan İl Özel İdaresi'ne bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği karla mücadele ekipleri sadece cenaze ve hasta bulunan köy yollarına ağırlık verdi. Kar yağışı sebebiyle Erzincan merkezde 64, Çayırlı ilçesinde 45, İliç ilçesinde 58, Kemah ilçesinde 73, Kemaliye ilçesinde 62, Otlukbeli ilçesinde 10, Refahiye ilçesinde 110, Tercan ilçesinde 71 ve Üzümlü ilçesinde 22 köy yolu ulaşıma kapandı.
Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bağlı 9 ekip, 13 greyder, 8 dozer, 5 bıçaklı kamyon, 8 kepçe ve 2 kar makinesi hava koşullarına bağlık olarak karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
(CM-AT-Y)

08.01.2013 11:58:58 TSI

Editör: Wan Haber