Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından 'Bal Mumu Sıkma ve Petek Basma Tesisi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arıcılar artık bal mumunu ve peteklerini Erzincan'dan temin edebilecek.
Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından 'Bal Mumu Sıkma ve Petek Basma Tesisi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arıcılar artık bal mumunu ve peteklerini Erzincan'dan temin edebilecek.
Yeni Sanayi Sitesinde düzenlenen açılış törenine Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Asım Şengül, çevre illerin birlik başkanları, dernek yöneticileri ve davetliler katıldı.
Arıcılık için hem petek, hem de bal mumu yapılacak olan tesisin tüm arıcılar için hayırlı olmasını temenni eden Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Asım Şengül, tesisin açılışına katılan herkese teşekkür etti.
ERZİNCAN'DA YILDA BİN 200 TON BAL ÜRETİMİ YAPILIYOR
Açılış öncesi konuşma yapan Vali Selman Yenigün, Erzincan'da yürütülen arıcılık çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Türkiye'de önemli gelir kaynaklarından biri sayılan arıcılıkla ilgili Erzincan'da önemli bir tesis açılıyor. En önemli besin kaynağı olan bal ve bunu temininde yürütülen arıcılık için gerek bakanlık, gerekse valiliğin birçok desteği vardır. Bu destekler ile birlikte arı yetiştiricilerin bir araya gelerek oluşturduğu birliklerimizin de çok değerli katkı ve çalışmalarıyla, giderek bu sektör kendini daha çok hissettirecektir. Aslında o noktaya da gelmelidir. Şuanda ilimizde yılda bin 200 ton bal üretilmektedir. Yaklaşık 600 civarında yetiştirici mevcuttur. 76 bin civarında da kovan mevcuttur. Bu rakamlara baktığımızda Erzincan gibi geniş yaylalara, dağlara, florası çok uygun olan coğrafyaya sahip olan ilde daha fazlası olması gerekir. Bu noktada bu sayıyı arttıracak çalışmaları yapma noktasında her türlü teşviki yapacağız. Tabi ki yetiştiricilerimizde bu konuda ki gayretlerini hep bir araya getirmek suretiyle, ileri ki tarihlerde bu dediğimiz rakamlar yukarıya çıkacaktır. Bu noktada bu tesisi Erzincan'a kazandıran Arı Yetiştiricileri Birliğini tebrik ediyorum." açıklamasında bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından dualar okunarak, Vali Selman Yenigün ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır tarafından, 'Bal Mumu Sıkma ve Petek Basma Tesisi'nin açılışı yapılarak, davetliler tarafından gezildi.
(CM-AA-Y)

21.01.2013 17:09:19 TSI

Editör: Wan Haber