ERZİNCAN - Hacı Bektaş'ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Merkez Şubesi tarafından cemevinde aşure programı düzenlendi. Erzincan Merkez Cemevinde düzenlenen aşure gününde yaklaşık 7 bin 500 kişiye aşure ve etli pilav dağıtıldı.

Programa Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan İl Müftüsü Burhan İşleyen ve çok sayıda davetli katıldı.

Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, Aleviler açısından Muharrem ayının önemiyle ilgili konuşma yaptı. Düzgün, Muharrem ayının İslam aleminde özellikle de Alevi inancında kutsal ay olarak kabul edildiğini belirterek, "Bu gördüğünüz etkinlikler bütün canların yardımları ile oluyor. Biz Aleviler orucumuzu 12 olarak tutmaktayız. Hz. Hüseyin'in oğlu İmam Zeynel Abidin'in Kerbela vakıasından kurtulmasının buruk bir sevincini yaşıyoruz. O sevinçten dolayı da biz bugün aşureler pişirdik, kurbanlar kestik. Alevi, Sünni ayrımı yapmadan herkesi davet ettik. Bu davetimize herkes uydu. Burada birliğimiz beraberliğimiz adına birleştik. Dilerim Erzincan da ki bu birleşme tüm Türkiye'ye örnek olur. Ülkemizin her zamankinden çok huzura barışa ihtiyacı var. Biz bu Erzincan da huzuru barışı başlattık tüm Türkiye'ye yayılır" diye konuştu.

Erzincan Valisi Selman Yenigün'de tarihsel önemi ve kutsal yönü çok önemli olan bir ayı yaşadıklarını kaydetti. Yenigün, Muharrem ayının, İslam dininin çok önemli bir aylardan olduğunu dile getirerek, "İnsanların yapısında iki farklı yön var. Bir maddi yön var. Birde manevi yön var. Maddi yön hepimizin bildiği yöndür. Koşuyoruz, emekliyoruz, spor yapıyoruz ama manevi yönümüz var ki bizi insan yapan diğer mahlukattan ayıran önemli bir yanımız da manevi yanımız. Bizim İslam inancımız da çok kutsal ayların, çok kutsal günlerin mana yönünden coştuğumuz günlerin olduğu bir inancın mensuplarıyız. Bunun içerisinde Muharrem ayımız var. Bunun içinde aşure günümüz var. Muharrem ayında 12 gün boyunca oruç tutuluyor. İnsanın manevi dünyasının en zenginleştiği en hassaslaştığı bir ayı yaşıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dualar ile misafirlere ve vatandaşlara aşure ve yemek ikramı yapıldı. Hacı Bektaş'ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi ve hayırsever vatandaşların katkıları ile hazırlanan 7 bin 500 kişilik aşure, bin 500 kilo kavurma ve pilav ikramı yapıldı.
CİHAN

Editör: Wan Haber