Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Malatya'da 4-8 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenen turnuvada aldığı sonuçlarla Voleybol 1. Ligine yükselerek büyük bir başarıya imza atan kız voleybol takımı ile grubunda 2. olan erkek voleybol takımları onuruna yemek verdi ve sporcuları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.
Erzincan Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen programa, Rektör Çapoğlu'nun yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel, Genel Sekreter Prof. Dr. Recep Polat, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatih Ertugay, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Çoban, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Sadi Tapanoğlu ile Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Üyesi ve Takım Antrenörü Yrd. Doç. Dr. Eser Ağgön, araştırma görevlileri Mehmet Yazıcı ve Öztürk Ağırbaş katıldı.
Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, yemekte, her iki takım oyuncularını başarılarından dolayı kutladı. Erzincan Üniversitesinde birimlerin kendi alanlarında yarışarak, başarılar elde etmesinin, gelecek adına umut verici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çapoğlu, ''Üniversitemizde her birim kendi alanında yarışacak, yarışmayı etik ilke ve kurallarına göre oynayacak, önemli olan da bu. Bunu da kupa ile süsleyecek. Sizler spor alanında gururumuz oldunuz. Üniversitemizde her birim kendi alanında adından başarı ile söz ettirir, başarıyla Üniversitemizi temsil ederse, 'Anadolu'da Bir Dünya Üniversitesi' vizyonu gelişir '' dedi. Voleybol Takımlarımızın elde ettiği başarının gurur verici olduğunu hatırlatan Rektör Çapoğlu, "Her iki takımımız aldıkları başarılı sonuçlarla gururumuz oldular. Centilmence yarıştılar ve Üniversitemizi başarıyla temsil ettiler, kutluyor ve teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu başarılarınızı derslerinizde de gösterecek, başarıyla mezun olarak, alanınızda vereceğiniz hizmetlerle ülkemizin de gurur kaynağı olacağınıza inanıyorum. Her başarılı takımın başarılı bir teknik direktörü vardır. Başarı yolunda takımlarımıza rehberlik eden tüm hocalarımıza da teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim üyesi ve takım antrenörü Yrd. Doç. Dr. Eser Ağgön'de voleybol takımlarının elde ettiği başarı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ağgön, ulaşılan başarının yaklaşık 3-4 yılda oluşturulan emeğin, disiplinli, istikrarlı ve özverili bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu dile getirdi. Bayan voleybol takımımın yükseldiği 1. Lig'de de Erzincan Üniversitesi'ni başarıyla temsil etmek için var gücüyle çalışacağını belirten Ağgön, ''Malatya'da 4-8 Aralık tarihleri arasında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Voleybol 2. Ligi grup birinciliği şampiyonasında Bayan Voleybol Takımımız, Dicle, Cumhuriyet ve İnönü Üniversitelerini geride bırakarak şampiyon oldu. Takımımız, 2013-2014 sezonunda Üniversitelerarası Voleybol 1. Liginde mücadele edecek. Erkek Voleybol takımımız da turnuvada 2.'liği elde etti. Onları da inşallah 1. Ligde göreceğiz. Takımlarımızın disiplinli, istikrarlı ve özverili çalışmalarıyla daha üst başarılara imza atacaklarına inanıyoruz. Destek ve ilgilerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'na, turnuva boyunca bizleri yalnız bırakmayan Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Recep Polat'a şükranlarımızı sunuyoruz. Her iki takım sporcularımıza ve takımlarımızın başarısı için çaba sarf eden hocalarımıza tek tek teşekkür ediyor, motivasyonumuzun kaybolmadan sürmesini ve ulaşılması gereken daha üst hedeflere ulaşma yolunda başarılar temenni ediyorum'' şeklinde konuştu.
(CM-AT-Y)

26.12.2012 11:57:43 TSI

Editör: Wan Haber