Erzincan Üniversitesi, Rektörlüğü tarafından yürütülen ''Renkler ve Sesler'' adlı Sosyal Destek (SODES) Projesi kapsamında açılan resim ve müzik kurslara 76 öğrenci katıldı.
İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ve 3 kasımda başlayan kurslarda halen 76 öğrenci, ses ve renklerin büyülü dünyasında, yeteneklerini geliştiriyor. Toplam 40 saat olan 10 haftalık kursun, uygulama çalışmaları, Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Orhan Taşkesen'in koordinatörlüğünde, sanat galerisinde gerçekleştiriliyor.
Yrd. Doç. Dr. Taşkesen, projeye ilişkin bilgi verirken, yapılan çalışmanın Erzincan'da keşfedilmeyi bekleyen gizli yeteneklerin keşfedilmesi ve geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Erzincan'da böyle bir projenin hayata geçirilmesinin, yetenekli ancak bunu geliştirme olanağı bulamayan ihtiyaç sahibi öğrencilere, yeteneklerini geliştirme fırsatı sunduğunu belirten Taşkesen, ''Resimde 2, müzikte 4 olmak üzere 6 farklı branşta 76 öğrenci 'Renkler ve Sesler' isimli SODES projesi kapsamında düzenlenen kurslarımızda katıldı. 3 Kasım'dan bu yana devam eden kurslarımız toplam 10 ay sürecek. Kurslara ilgi oldukça fazla, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen yazı ile özellikle ihtiyaç sahibi öğrenciler seçildi. Projenin hedefi 124 ihtiyaç sahibi öğrencidir, şu anda 9'u piyano, 12'si gitar, 11'i piyano ve 9'u org olmak üzere müzikte 41; yine 20'si resim, 15'i grafik olmak üzere resimde 35; toplamda ise 76 öğrenci kurslarımıza devam ediyor'' dedi. Nisan'da ikinci dönem kayıtlarını alacaklarını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Taşkesen, kursların ücretsiz olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: ''10 ay süreli kursun 5 aylık ikinci dönemi (Nisan'da) başında yine ihtiyaç sahibi 50 öğrenci daha alacağız. Okullarımıza gönderilen yazı doğrultusunda başvuru formunda verilen bilgilere göre kayıt alıyoruz. Erzincan'da böyle kursların açılması, keşfedilmeyi bekleyen yetenekli ama ihtiyaç sahibi öğrenciler için önemli bir fırsattır. Bu fırsatın mümkün olduğunca verimli değerlendirilebilmesi için gayret ediyoruz. Kurslarda görev alan tüm öğreticilerimiz, alanlarında uzman Üniversitemiz öğretim elemanlarından oluşuyor. Öğrencilerimiz son derece gayretli. Onların yeteneklerini geliştirebilmelerine yardımcı olabilmek adına verilen emekler, yapılan çalışmalar, bu işin içinde olanlar için de huzur verici. Sanat Galerimizde hafta sonları, belki de bazıları geleceğin sanatçı adayları olan öğrencilerimiz ile son derece renkli ve verimli geçiyor.''
Resim kursuna devam eden kursiyerlerden Bahçelievler Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Elif Elvin Üzüm, ''Resim yapmaya çok istekliydim, burada kurs açıldığını duyunca çok sevindim, Kasım ayından bu yana devam ediyorum, el sanatları ve resim ile uğraşmak bana mutluluk veriyor'' dedi. Resim kursiyerlerinden Erzincan Lisesi son sınıf öğrencisi Merve Tuncer (18) de, resim yapmayı çok sevdiğini, kursta resim yaparak kendisini geliştirdiğini ifade etti.
Piyano kursuna devam eden Merkez Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Tazegül Yaman da kurs sayesinde kendisini geliştirdiğini belirterek, ''Burada ellerimizi nasıl kullanacağız, parmaklarımızın yeri, ritim ve nota öğreniyoruz. Piyano çalmayı seviyorum, hedefim Müzik öğretmeni olmak hem de piyanist olmak'' diye konuştu.
Müzik kursu eğitmenlerinden Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Arş. Gör. Kerim Baki Kalan, ''Öğrencilerimiz çok istekli, kurs onlar için çok verimli. Verilen imkanı en iyi şekilde değerlendiriyorlar, bizler de onlara en iyi şekilde yardımcı olmak için gayret ediyoruz'' diye konuştu. Resim kursu eğitmenlerinden Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Öğr. Gör. Dr. Sevtap Kanat da, ''Kurslar öğrencilerimizin hem el becerilerini geliştiriyor, hem de yeni arkadaşlıklar ve çevre edinmelerini sağlıyor, onların sosyalleşmelerine katkı sağlıyor. Burada birlikte çalışmayı, paylaşmayı ve sorumluluk almayı öğreniyorlar ve özgüven kazanıyorlar" dedi.
(CM-AT-Y)

31.01.2013 13:54:59 TSI

Editör: Wan Haber