Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman Erzincan'da bulunan Gazete sahipleri ve basın çalışanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda gazetecilik mesleğinin önemi vurgulandı.
Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Erzincan'da görev yapan televizyon ve gazete sahipleri, basın çalışanları ve köşe yazarlarına yönelik program düzenlendi. Polis evinde düzenlenen programa Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, şube müdürleri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oktay Kılınç ve köşe yazarları katılanlar arasındaydı.
Programda konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman Erzincan'ın asayiş yönünden değerlendirmesini yaparak Gazetecilerin önemli bir görevi ifa ettiklerini belirtti. Elaman; "Basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Biz Emniyet Müdürlüğü olarak basın ile devamlı iyi diyaloglar kurma çabası içerisindeyiz. Basın mensubu arkadaşlarımızla kurumsal olarak 6 ayda bir araya gelelim diye bir program yaptık. Geçtiğimiz yaz aylarında bir toplantı yapmıştık. Önümüzdeki aylarda da tekrar bir araya gelip basın mensubu arkadaşlarımızla hasbıhal etme niyetindeyiz. Basının bizden ne gibi beklentileri var. Onu da bu tarz toplantılarda öğrenip değerlendiriyoruz. Daha önceden Valimiz basına bilgi vermede yetkili olduğu için olan olaylarda Valimizin onayından çıkıncaya kadar aktüalitesini kaybediyordu. Birkaç gün sonra gazetelerde yayınlanmak zorunda kalıyordu. Biz Valimizle görüşüp yetki devri yaparak basına en hızlı bir şekilde bilgi vermeye çalışıyoruz. Olan olayların bilgisini daha hızlı verebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu bizim basına verdiğimiz değeri de gösteriyor. Bu konuda yapılacak başka çalışmalarda olursa bunları da değerlendiririz. Bu konuda biz elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oktay Kılınç ise İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman'a teşekkür etti.
(CM-AT-Y)

12.01.2013 16:22:55 TSI

Editör: Wan Haber