Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, günlerdir etkili olan kar yağışının ardından sokaklara çıkarak çalışmaları yerinde denetledi.
Erzincan'ı etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan Belediyesi 7/24 aralıksız olarak çalışmalarına devam ediyor. Erzincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce aralıksız yürütülen karla mücadele çalışmalarına Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. Belediye Başkanı Çakır gece yarısı kar ve buzlanmayla mücadele ekiplerini denetledi.
Belediye Başkanı Çakır Şehrin ana arterlerinde ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek; "Kar berekettir, hayırdır, bolluktur. Bunun yanı sıra şehir hayatının mücadele edilmediği takdirde halkın hayatını zorlaştırmaktadır. Bu manada karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Gece saat 23.00'dan itibaren ekiplerimiz dışarıdalar. Bir yandan tuzlama faaliyetleri, bir yandan kaldırımları temizleme çalışmalarını sürdürüyorlar. Gece 23'den itibaren ekipleri bizzat denetlemek üzere bu saate ekiplerle birlikteyim. İnşallah kaza bela olmadan bir sıkıntı olmadan kar temizleme çalışmalarını devam ettiriyoruz. Şu an şehir merkezimizde kapalı bir yolumuz yok" dedi.

"TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI KULLANILMALI"
Erzincanlıların karla mücadelede Belediye ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için daha duyarlı davranmalarını isteyen Başkan Çakır; "Ekiplerimizle koordineli yürüttüğümüz kar temizleme çalışmasında vatandaşlarımızın yaya ve araç trafiğinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için ekiplerimiz aralıksız çalışıyorlar. Kaldırımlar dAhil her noktada temizleme çalışmalarına devam ediyoruz. Ekiplerimiz teyakkuz halinde, çalışmalarını sürdürecek. Hemşerilerimizden ricamız, kendi araçlarıyla yola çıkmasınlar, toplu ulaşım araçlarını kullansınlar. Ana arterlerde park edilen araçlar çalışmaları olumsuz etkiliyor. Hemşerilerimiz bu konuda daha duyarlı davranmalıdırlar. İnşallah kazasız belasız bu işin altından hep beraber kalkacağız. Yinede vatandaşlarımız gördükleri aksaklıkları 153 Alo Belediye hattımıza bildirirlerse seviniriz" dedi.
(CM-AT-Y)

08.01.2013 12:23:32 TSI

Editör: Wan Haber