Şehir merkezinde akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sonrası Erzincan Belediyesi kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı.
Şehir merkezinde öncelikle ana caddeler ve toplu taşıma güzergahlarında tuzlama çalışmaları yapıldı. Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ise yaptığı açıklamada belediyenin böyle bir duruma hazırlıklı olduğunu ve 24 saat mesai yaparak şehir genelinde 350 Kilometreyi aşan yol ağını sürekli olarak açık tutacaklarını ifade etti.
Başkan Çakır; "Kar rahmet ve bereketi ile geldi. Ekiplerimizin anında müdahalesi ile kar yağışı, trafik açısından en az sıkıntı ile atlatılıyor. Dün akşamdan itibaren yol açma ve tuzlama çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İlk önceliğimiz ana caddeler ve kent içi toplu taşıma güzergahları oldu. Ayrıca temizlik işleri müdürlüğümüze bağlı personelimizde kaldırım temizleme çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz daha fazla kar yağışına karşılık gerekli tedbirleri almış durumda. Birinci önceliğimiz ana arterler ve toplu taşıma araçları güzergahı olmak üzere 24 saat vardiyalı çalışma esasına göre planlamamızı yapmış bulunmaktayız. Kent içerisinde ulaşımın aksamadan yapılabilmesi adına elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. "dedi.
(CM-AT-Y)

17.12.2012 13:05:19 TSI

Editör: Wan Haber