Erzincan Belediyesi zabıta ekipleri iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına yönelik başlattığı denetimlerini aralıksız olarak devam ettiriyor.
Yapılan denetimlerde eksikleri görülen esnafın uyarıldığını belirten Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürü Halil Mutlu; "2005 tarih ve 9207 sayılı işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik gereğince ruhsat denetim ekiplerimiz denetimlerini aralıksız olarak devam ettiriyor. Yönetmelik gereği işyeri ruhsatı olmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz. Ruhsat alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır. İlimizde ticari faaliyette bulunacak olan esnafların bu konuda mağduriyet yaşamamaları için açılacak olan ticaret haneler ile ruhsat almadan faaliyet gösteren işyerlerinin en kısa zamanda belediyemiz zabıta müdürlüğü iş yeri ruhsat servisine müracaat yapmaları gerekmektedir. Ruhsatsız çalışan işyerleri takip edilerek haklarında resmi işlem yapılacaktır. İlimizdeki tüm işletme ve ticarethanelerin konuya duyarlı olacaklarından hiçbir kuşkumuz bulunmamaktadır.
Bu konuda saygıdeğer esnafımıza duyarlılıkları ve yardımlarından dolayı Erzincan Belediyesi Zabıta teşkilatımız adına teşekkürlerimi sunar, hayırlı bol kazançlar dilerim" dedi.
(CM-AT-Y)

08.02.2013 17:59:48 TSI

Editör: Wan Haber