Erzincan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler çerçevesinde tiyatrodan, yöresel zenginliklerin sergilendiği etkinliğe, Halk Müziği Sanatçılarının sıra gecesinden, yağlı boya ve resim yarışmasına, cirit müsabakalarından Zafer Gecesine kadar bir çok etkinlik yapılacak. Erzincan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. yılı nedeniyle düzenlenecek olan etkinlikler hakkında bilgi veren belediye Başkan yardımcısı Seyfullah Kaban, kutlamalara tüm Erzincan Halkını davet etti. Kaban, bu yılki kutlamaların oldukça yoğun geçeceğini ifade ederek " Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yeni kuşaklara aktarılmasında en önemli görev yerel yönetimler olarak belediyelere düşmektedir. Bunun bilincinde olarak geçen yıllara göre daha farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu yıl etkinliklerimiz 12 Şubat Salı günü başlayıp 16 Şubat cumartesi günü son bulacak.
12 Şubat Salı günü Saat 17.00 'da Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu (Şair Yazar) Dr. Murat Yılmaz (Siyaset Bilimci) Dr. Tahir Erdoğan Şahin (Tarihçi-Yazar) katılımıyla (Kent-Toplum İlişkileri ve Erzincan) konulu konferans düzenlenecek. Yine 12 Şubat akşam saat 18.00'da Belediyemiz Sosyal Tesislerinde sıra gecesi düzenleyeceğiz.
13 Şubat Çarşamba günü ise Saat 10.00'da Belediye Sarayı Önünde Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni, Saat 10.30 Garnizon Şehitliğine Çelenk Sunma törenlerini müteakiben Saat 12.00'da Cumhuriyet Meydanında Erzincan Belediyesi Mehter Takımı ve saat 12.30'da ise 3. Ordu Komutanlığı Askeri Bando ekibi gösterilerini sunacak. Yine 13 Şubat günü Saat 13.00'da Kızılay Afet Koordinasyon Merkezi yanında cirit müsabakaları olacak. Akşam saat 18.00'da ise Belediye Sarayında resepsiyon ve fotoğraf sergisi, yöresel ikramlar, Osmanlı arşivi belge ve fotoğrafları ile 1.Dünya Savaşı Yıllarında Erzincan sunumu yapılacak
14 Şubat Perşembe günü Erzincan Belediyesi ile İl Müftülüğü organizasyonu ile saat 17.15'de Cami-i Kebir'de Mevlit programı yapılacak.
15 Şubat Cuma günü Saat 18.00'de Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı salonunda ünlü sanatçı İbrahim Sadri'nin katılımı ile şiir dinletisi tertip edilecek. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte tertip edilen "Şiir-Resim-Kompozisyon" Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.
Son olarak 16 Şubat Cumartesi günü ise ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmezin sunumu ile İl Kültür ve Turizm Müdür Müdürlüğü tiyatro salonunda Kınalı Kuzular adlı oyun sahnelenecek" dedi.
(CM-AA-Y)

06.02.2013 13:07:30 TSI

Editör: Wan Haber