Siirt'in Eruh ilçesinde, müzik halk oyunları topluluğuna bağlı eğitmen ve kursiyerlerden oluşan bir tasavvuf müziği korosu oluşturuldu.
Yaklaşık 30 kişiden oluşan korodaki gençler her gün akşam saatlerinde bir araya gelerek tasavvuf müziğinden derlenen parçaları beraber okuyarak, Eruh halkına tasavvuf müziği gecesi yaşatmak için hazırlanıyor. Konu ile ilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Son iki senedir merkezimiz bünyesinde oluşturulan müzik topluluğun eğitmenleri tarafından planlanan ve oluşturulan tasavvuf ve halk müziği korosunun yapmış olduğu çalışmalar tarafımızca memnuniyetle karşılanmıştır. Tabiri caiz ise gençlerimiz bulundukları alanlar itibari ile artık kalfalık ve çıraklık dönemlerini bitirmiş; ustalık dönemlerine geçmişlerdir. Öyle görülüyor ki yakın zamanda Eruh'taki gençler kabuklarını kırıp artık kendi başlarına daha büyük başarılara imza atacaklardır. Kurum olarak böyle bir çalışmayı başlatan müzik topluluğu eğitmenlerimizi ve koromuzda görev alan bütün gençlerimizi tebrik ederiz" denildi.
Eruh tasavvuf müziği korosu, Şubat ayı sonunda Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda ilçe halkına gösteri sergileyecektir.
(RÇ-YRT-AŞ-Y)

14.02.2013 17:30:08 TSI

Editör: Wan Haber