Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretmenlik Bölümü öğretim elemanı ve öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, 2012-2013 Eğitim Yılı Güz Dönemi Final Projelerini tamamladı.
Proje koordinatörü ve yürütücüsü Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Elemanı Hasan Aksoyak, dönem sonunda yapılan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aksoyak, "Geçtiğimiz yıl kan bağışı, çevre düzenlemesi, mavi kapak toplama kampanyası, ihtiyaç sahibi okullara spor malzemesi yardımı, Huzurevi ziyaretleri, engellilerle dostluk müsabakaları gibi bir çok proje düzenlemiştik. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında vize sınavları öncesi Türkiye genelinde Kayseri, Sivas, Kahramanmaraş, Yozgat, Kırşehir, Mardin, Şırnak, Kastamonu, Muş ve Niğde'deki yaklaşık 25 Ortaokul ve Liseyi kapsayan çeşitli projeler düzenledik. Bu düzenlenen projelere ek olarak vize sonrası final projeleri olarak hem vize sırasında yapmış olduğumuz okullara yardım ve destek projeleri kapsamında yaklaşık 15 okula daha destek olduk hem de engellilerle ilgili birçok proje yaptık'' dedi.
Özellikle çocuk hastanelerinde uzun süreçli tedavi görmekte olan ve engellilerle ilgili eğitim veren okullarda eğitim-öğretim hayatlarına devam eden çocukları ziyaret ederek bu çocuklara çeşitli hediyeler verip onlarla sohbet ettiklerini de kaydeden Aksoyak, şöyle devam etti:
''Erciyes Üniversitesinde eğitim hayatlarına devam eden ve ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize Sağlık Kültür ve Spor Dairesi aracılığıyla ulaşabilmek için 800 parçaya yakın kıyafet topladık ve ilgililere teslim ettik. Kayseri'de faaliyetlerine devam eden işitme, görme, zihinsel ve bedensel engelliler spor kulüpleri ve okullarla görüşerek ödüllü dostluk müsabakaları düzenledik. Aynı zamanda uzun süreçli bir proje olan Erciyes Üniversitesi BESYO Hatıra Ormanı oluşturulması ve ilk fidanların dikilebilmesi için girişimlerde bulunduk. Bu projeleri yaparken temel amacımız, yine öğrencilerimizin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, iş birliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini destekleyerek toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırılması oldu. Yapılan bu çalışmalarla bir yandan toplumsal sorunların çözülmesine katkı sağlanırken, diğer yandan da öğrencilerin sorunlara yönelik duyarlılıkları artıyor. Sonuçta öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilen, özgüvenleri yüksek, ekip çalışmalarını yapabilen, sorunların ve problemlerin çözülmesine yönelik sorumluluklar alabilen aktif yurttaşlar olarak gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladık.''
Yaptıkları projelerin birkaç tanesine bile bakıp incelemenin, yapılanların anlamlılığını ve değerliliğini anlayabilmek için yeterli olacağını ifade eden Aksoyak, ''Her zaman olduğu gibi bu anlamlı ve değerli projelere destek olan Başta Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kenan Aycan'a, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademik ve idari personeline, destek olan tüm okullara, kulüplere, özel ve yerel kamu kurum ve kuruluşlarına, hayırseverlere, vakıflara, firmalara teşekkür ediyorum. Bu arada, projenin başından bu yana gece gündüz özverili bir şekilde çalışarak projenin her aşamasına gerek maddi gerekse manevi olarak destek veren, zaman ayıran Öğretmenlik bölümü öğrencilerimize tek tek yürekten teşekkür ediyorum. Hepsiyle gurur duyuyorum" dedi.
(ZB-Y)

08.01.2013 13:13:32 TSI

Editör: Wan Haber