Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İngiliz ekibi Sunderland'a transfer olan N'Diaye'nin yerine takviye yapacaklarını söyledi.
Yeşil-beyazlı takımın başarılı teknik patronu Ertuğrul Sağlam, pazar günü deplasmanda oynayacakları Sivasspor maçı, N'Diaye transferi ve takıma yapılacak takviyelerle ilgili açıklamalarda bulundu. İkinci döneme başladıklarını ifade eden Sağlam, "Sivasspor maçıyla ikinci devreye başlıyoruz. Biliyorsunuz Ocak ayı içerisinde kupa maçlarının da dahil olduğu sıkışık bir periyot bizi bekliyor. Yaklaşık 17 18 günde 6 tane maç oynayacağız. Bu dönem içerisinde iklim ve saha şartları futbol oynamaya müsait olursa, hem bizler hem de bizleri izleyenler futboldan keyif alırlar. 1461 Trabzon maçıyla iyi başladığımız Ziraat Türkiye Kupası'na Sivasspor maçı ile devam edeceğiz. Daha sonra evimizde Fenerbahçe'yi ağırlayacağız. Hafta sonu da evimizde ikinci devrenin ilk lig maçını oynayacağız. Bizim adımıza çok önemli bir ocak ayı geçireceğiz. Hedefimiz öncelikle kupada bu seriyi iyi bitirip gruptan çıkmak daha sonrada ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak olacak. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor. Aramıza geç katılan arkadaşlarımız vardı. Onların da antrenman eksiklerini gidermeye çalışıyoruz" dedi.

"N'DİAYE PREMİER LİG'DE OYNAMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ"
Sunderland kulübüne transfer olan başarılı orta saha oyuncusu Alfred N'Diaye'nin transferini değerlendiren Sağlam, "Alfred N'Diaye bizim beklentimiz olan bir oyuncuydu. Hem performans anlamında takıma katkısını bekliyorduk hem de olası bir transfer durumunu bekliyorduk. Çünkü Alfred N'Diaye oyun kalitesi ve performansıyla böyle bir şey olabileceğini sezon içerisinde bize gösterdi. Dolayısıyla oyuncunun da çok istekli olduğunu gördük. Bize, 'Ben kendi hayallerim doğrultusunda Premier Lig'de oynamak istiyorum' dedikten sonra oyuncuyu çok fazla burada tutma şansımız da kalmadı. Bu sadece yabancı oyuncu için geçerli değil. Yerlilerden birisi de böyle dedikten sonra onu tutmanın mantığı yok. Hemde öyle bir şansınızda olmuyor. Altyapımızdan yetişmiş bazı oyuncularda da bunu yaşadık. Biz de istemeyerek de olsa Alfred N'Diaye'yi göndermek zorunda kaldık. Bursaspora yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi takımımıza hizmet etti. Bunun yanında maddi anlamda da çok büyük katkı sağladı. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"TRANSFER LİSTEMİZİ VERDİK"
N'Diaye'den boşalan mevkiye takviye olacağını belirten genç teknik adam, "N'Diaye'den boşalan mevkiimiz var. Kulübün imkanları doğrultusunda takviye yapmayı düşünüyoruz. Bu çalışmalarımız da bir taraftan devam ediyor. Biz yönetimimize N'Diaye kalitesinde bize katkı sağlayacak oyuncularla alakalı raporumuzu veriyoruz. Bazıları ekonomik anlamda pahalı geliyor. Sonra bir alta iniyoruz. Dolayısıyla imkanlar doğrultusunda oraya takviye yapmayı düşünüyoruz. Gönül istiyor ki, daha kaliteli oyuncuları kadroya katalım ama iş dönüp dolaşıp ekonomik yeterliliğe takılıyor. Biz listemizi verdik. Oyuncular belli. Onlar da çalışıyor. Biz de biran önce aramıza katılmasını isteyeceğiz" dedi.
(MA-RFK-S)

10.01.2013 17:27:51 TSI

Editör: Wan Haber