Bursaspor'da geçtiğimiz gün görevinden istifa eden teknik direktör Ertuğrul Sağlam, 4 senedir yaptıkları işlerin izlerini tamamen silerek ayrılmak istemediğini ve Bursa'ya geldiğinde göğsünü gere gere Bursaspor'un kapısından girmek istediğini söyledi.
Yeşil-beyazlı takımda görevinden istifa eden başarılı teknik adam Ertuğrul Sağlam, Lig TV'ye açıklamalarda bulundu. Bursa'da çok güzel 4 sene geçirdiklerini ifade eden Sağlam, "Ayrılığımız kolay olmadı. Özellikle sayın başkanımız İbrahim Yazıcı ve beraber çalıştığımız yönetim kurulu üyesi arkadaşları ile çok güzel bir uyum ve birliktelik ile çalıştık. Ayrılırken de çok güzel ayrıldık. Medyada arkadaşlarımızla çok güzel ayrıldık. Helalleştik. Taraftarlarımız çok üzüldü, Ülkede futbola çok farklı bir bakış açısı var. Ne yaparsanız yapın. Ne kadar başarılı olursanız olun. Bir yerde iyi ayrılma şansı bulamıyorsunuz. Çok iyi giderken ayrıldığınızda, 'Bizi yarı yolda bıraktı', 'Bu zamanda bırakılır mı? diyorlar. Kötü olduğunuz zaman iyi ayrılma şansınız yok. İnsanlarla kavgalı ayrılıyorsunuz. İki türlü olayda da daha sonra tekrar o camiaya dönme şansını ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Tüm kapılar kapanıyor. Olumsuz bir sürece girdik. Taraftar maalesef çeşitli sebeplerden dolayı maçlara ilgi göstermemeye başladı. Takıma karşı uzun zamandan beri şehirde bir sıkıntı vardı" diye konuştu.

"YAPTIĞIMIZ İŞLERİN İZLERİNİ SİLEREK AYRILMAK İSTEMEDİM"
Bursa'dan ayrılırken yaptıkları güzel işlerin izlerini tamamen silmek istemediklerini belirten Sağlam, "Özellikle son maçta beklentilerin yüksek olduğu bir karşılaşmada ağır bir mağlubiyet, maçın içerisinde özellikle şahsıma yapılan çok ciddi eleştiriler. Maçtan sonraki kulübe gelirken taraftarın tepkisi, ertesi gün polis nezaretinde antrenman yapmamız. Bunlar maalesef olayın son parçası oldu. Ben Bursa'dan ilişkilerimi zedeleyerek, insanlarla kavga ederek, tartışarak 4 senede yaptığımız güzel işlerin tamamen izlerini silerek ayrılmak istemedim" dedi.

"BU ŞEHRE TEKRAR GELECEĞİZ"
Ayrılık sebebinin farklı yerlere çekilmesini istemediğini kaydeden Ertuğrul Sağlam, "Bizim antrenörlük hayatımız Allah ömür verirse 20 sene daha devam edecek. Çok sevdiğimiz, çok güzel anılarımızın olduğu bu şehre de tekrardan geleceğiz bu dönem içerisinde. Bu gelişin bir kapısını kapatmamak için insanlarla buradan daha hoş bir şekilde ayrılmak için ayrılığı seçtik. O yüzden farklı yerlere çekilmemesini istiyorum. Bizim kültürümüzde yarı yolda bırakma, arkadan vurma, adam satma gibi olayları çok sık yaşayabildiğimiz için hemen insanların aklına böyle şeyler geliyor ama benim vurgulamak istediğim iş bu değildi. Ben orada kimse ile kötü olmak istedim. Çünkü iş oraya doğru gidiyordu. Hakkımızda çok ağır eleştiriler olmaya başladı. Bizim kabul edemeyeceğimiz şekilde eleştiriler olmaya başladı. Son olaylardan sonra da benim bunu yapmam gerekiyordu. Ben bu insanlarla karşılıklı diyaloğa girecektim ve ilişkilerimi tamamen koparma noktasına gelecektim. Çok güzel 4 senemizin geçtiği bir yerde insanlarla kavga etmeden güzel bir şekilde ayrılmayı istedim" şeklinde konuştu.

"GÖĞSÜMÜ GERE GERE BURSASPOR'UN KAPISINDAN GİRMEK İSTİYORUM"
Sezon sonuna kadar dinlenmek istediğini ifade eden Sağlam, "Yarın bir gün Bursa'ya geldiğim zaman kimseye sormadan, kimseyi aramadan çok rahat bir şekilde göğsümü gere gere Bursaspor'un kapısından içeri girmek istiyorum. Sezon sonuna kadar kesinlikle dinleneceğim. O arada kendimi geliştirmek için birkaç organizasyonun içerisinde olacağım. Yeni sezonda da kendimi geliştirmiş şekilde başlamak istiyorum" dedi.
(MA-MFS-MFS-S)

30.01.2013 18:45:08 TSI

Editör: Wan Haber