Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Kültür hayatımız, bizim var oluş iddiamızın omurgasını oluşturuyor. Bu bakımdan böyle bir görevi üstlenmenin hem sorumluluğunu hem de gururunu yaşıyorum" dedi.
Kabine revizyonuyla Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan Ertuğrul Günay, görevini yeni Bakan Ömer Çelik'e devretti. Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Günay, bugün yeni bir başlangıç yapıldığını belirterek, "5 yıldan fazla bir zamandır Bakanlıktaydım, şükürler olsun aldığımız hiçbir alanı başladığımızın gerisinde bitirmedik" dedi. Çelik'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok yakın arkadaşı olma onurunu taşıdığını söyleyen Günay, o açıdan gönül huzuru içinde bir görev teslimini yaptığını ve kendisine başarılar dilediğini ifade etti. Önem verdiği bazı projelerin olduğunu hatırlatan Günay, "Bu yıl Cumhuriyet'in 90. yıl dönümü, Türkiye'nin birçok yerinde Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmeye çalıştığımız önemli kültür ve sanat merkezleri var" şeklinde konuştu. Bakanlık dönemi boyunca yaptığı icraatlar hakkında bilgiler veren Günay, çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini sundu. Günay, "İşin içine kültürü kattığımız zaman Türkiye turizminin daha değerli olacağına inandık ve hep bu yolda devam ettik. Kültür ve turizm arasındaki farklılık bu 5 yıl içerisinde kalktı ve tam tersine birbiriyle kaynaştı. Aynı anlayış içinde süreceğini temenni ediyorum" dedi.
Günay'ın ardından bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ise, "Kendisini ilk tanıdığımda Türkiye'de, Bosna Hersek'teki katliam karşısında sesini yükselten birkaç kişiden birisiydi. Ben o zaman öğrenciydim. Sayın Bakanımız o zaman bütün mesaisini Bosna Hersek'teki facianın durdurulmasına, Bosna'daki Müslümanların onurunun, şerefinin var olma hakkının korunmasına harcayan kişilerden birisiydi. Kendisiyle tanışmam o şekilde oldu. İnsanlık meselelerine, medeniyet, kültür mirasımıza, insanlığı insanlık yapan hassasiyetiyle kendisini bildim" şeklinde konuştu. Dünya'nın neresine gidin, hangi büyük projeyi gerçekleştirirseniz gerçekleştirin insanlık adına elde ne kalıyor dediğinizde gelecek nesillere aktarılacak şey kültür ve medeniyet mirasıdır" şeklinde konuştu.
Günay'ın kültürel mirasın korunması konusunda ve toplumsal bilincin yükseltilmesi hususunda çok büyük katkıları olduğunu belirten Çelik, "Kendi döneminde pek çok iş gerçekleştirdi. Kültür ve politikalarının çeşitlendirilmesi bakımından. Fakat benim için en önemli ve dikkat çekici olan; Kendisiyle kültür mirasımıza sahip çıkma hususunda katkı yapması ve ayakta tutmasıydı" diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın AK Parti Hükümetleri için son derece stratejik bir Bakanlık olduğunu bildiren Çelik, kültürün varlığının önemine işaret etti. "Kültür hayatımız, bizim var oluş iddiamızın omurgasını oluşturuyor" diyen Çelik, bu bakımdan böyle bir görevi üstlenmenin hem sorumluluğunu hem de gururunu yaşadığını ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Günay ve Çelik birbirlerine çiçek takdim ettiler. Çelik'in çiçekler için, "Bunun kokusu, daha kültürel ve daha turistik" demesi üzerine Günay, "Daha taze de ondan" dedi.
(EY-YHY-Y)

25.01.2013 20:37:06 TSI

Editör: Wan Haber