Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, kendilerinin devletin veren eli olduğunu söyledi.
KOSGEB hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, 100 girişimciye hibe sağladıklarını belirterek, 280 civarında Küçük ve Orta Boy İşletmeye de (KOBİ) destek verdiklerini söyledi.
Geçtiğimiz yıl yapılan girişimcilik eğitimlerinde 800 kişiye sertifika verdiklerini belirten Erol, bu girişimcilerin müdürlüklerine getirdikleri projelerine de toplam 1 milyon 480 bin TL hibe verdiklerini açıkladı. Erol, bu desteklerin girişimcilerin kendi bütçeleri ve kullandığı kredilerle birlikte 2 katına ulaştığını söyledi. Erol, şuana kadar 5 milyon 500 bin TL'yi ödemeyi taahhüt ettiklerini belirterek, geçtiğimiz yıl işletmelerden kendilerine 10 proje geldiğini aktardı. Erol, "Bu projelerden 7'si geçti, 1 tanesi revizyon neticesini getirmedi, 2'si reddedildi. Bu 7 projeye 544 bin liralık bir ödeme yapıldı. 2013'te de Kastamonu'yu daha üst seviyelere getirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz" dedi.
Ayrıca Erol, Tosya telası için Ar-Ge çalışması yaptıklarını belirterek, yapılan çalışmalar sonucunda yüzde 80 oranında yurt dışından tela ithalat eden Türkiye'de bu rakamın düşürmeye hedeflediklerini söyledi. Çok sayıda sipariş aldıklarını fakat bunu eleman yetersizliğinden yetiştiremediklerini açıklayan Erol, çok kalitesiz Tosya telasını Avrupa'dan daha kaliteli ve daha ucuz yapar hale geldiklerini, bu kapsamda da Tosya'da yakın bir zamanda tela ihracatı yapmaya başlayacaklarını söyledi.
(Vİ-sd-y)

08.01.2013 15:23:21 TSI

Editör: Wan Haber