GAZİANTEP - Gaziantep ve Erzurum polisinin ortaklaşa düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, bir geçici köy korucusu yakalandı. 59 kilo 665 gram eroinle yakalanan zanlının, korucu maaşıyla geçinemediğini öne sürerek, "Son sayısal lotoda ikramiye çıksaydı bu işi yapmayacaktım." dediği öğrenildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde köy koruculuğu yaptığı öğrenilen N.D. (32), Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından takibe alındı. Erzurum polisinin de desteğiyle zanlı, Erzurum'da kıskıvrak yakalandı. Araçta yapılan aramada, gizli bölmelere yerleştirilmiş 118 paket halinde 59 kilo 665 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Zanlı N.D.'nin, Doğu illerinden aldığı uyuşturucuyu Erzurum üzerinden İstanbul'a, oradan da Avrupa ülkelerine kaçırmayı düşündüğü öğrenildi. N.D.'nin ekiplere ilginç bir savunma yaptığı da ortaya çıktı. Korucu maaşıyla geçinemediğini öne süren N.D.'nin, büyük ikramiye veren Sayısal Loto çekilişi için bilet aldığını söylediği ve "Eğer ikramiye çıksaydı bu işi yapmayacaktım" dediği öğrenildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan N.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Öte yandan, narkotik polisi, Gaziantep merkezde düzenlediği 3 ayrı operasyonda, 178 kilo 245 gram esrar maddesi ele geçirdi. Operasyonlar kapsamında yakalanan Ş.Y., M.A., R.Ö., B.B., H.B. ve G.G. isimli zanlılar da emniyetteki gözaltılarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


CİHAN

Editör: Wan Haber