Cezaevinden izinli olarak çıkıp firar eden şahsın kurduğu uyuşturucu çetesine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, çete üyelerinin uyuşturucuları gres yağı ile kamufle ettiği ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan terör örgütü PKK üyesi S.Ö. ve suç şebekesinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda suç şebekesine yönelik Pendik'te operasyon düzenlendi. Operasyonda Hollanda'ya gönderilmesi planlanan, Finlandiya plakalı bir TIR'ın dorse tabanına 222 paket halinde zulalanmış, daralı ağırlığı 124 kilo 750 gram olan eroin ele geçirildi. Ayrıca Florya ve Bahçelievler'de belirlenen bazı evlerde yapılan aramalarda ise, 6'sı ruhsatsız olmak üzere 8 adet silah, 356 adet fişek, 13 adet şarjör, 1 adet silah susturucu aleti, 1 hassas terazi, 1 sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 7 bin 550 TL, 5 bin 100 avro ve 711 dolar paraya da el konuldu. Operasyon, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Olayla ilgili TIR sürücüsü Mehmet Ö., Said Ö'nün karısı Nazime Ö., oğlu Yılmaz Ö. ve akrabası olduğu öğrenilen Şehmus A. gözaltına alındı. Çete üyelerinin geçiş noktalarından geçerken narkotik köpeklerinin koku almamaları için eroin paketlerine gres yağı sürdükleri ortaya çıktı.
Öte yandan, 2011 yılı ocak ayında 281 kilogram uyuşturucu ele geçirilen operasyonla ilgili gözaltına alınan ve tutuklanan S.Ö.'nün, 2012 yılı ocak ayında Silivri Cezaevi'nden cenaze için izin alarak çıktığı ve firar ettiği öğrenildi. Firar eden şahsın, Kuzey Irak'a gidip yine orada uyuşturucu şebekesi kurduğu belirtildi.
(İK-ÇK-OK-Y)

10.01.2013 13:56:08 TSI

Editör: Wan Haber