Ermenistan'da 18 Şubat'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir aydır devam eden siyasi propaganda kampanyaları bugün sona eriyor. Anketlere göre mevcut Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, rakiplerinden önde gidiyor.
Ermenistan'ta cumhurbaşkanlığı için yarışan adaylar, bugünden itibaren siyasi propagandalarına son verecekler. Mevcut Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, seçim çalışmalarında "Ermenistan'ın dirliği için" sloganını kullanırken, rakipleri Raffi Hovannisyan, "Mümkün", Hrant Bagratyan ise "Sadece 100 adım" sloganlarını kullandı. Anketlere göre yüzde 60 civarında oy alması beklenen Serj Sarkisyan, propagandasında değişime atıf yaptı. Sarkisyan, Ermenistan'ın birlik ve dirliğinin güçlü bir ordu ile mümkün olabileceğini ve kendi idarelerinde bunu yaptıklarını ifade etti. Ermenistan'ın gençlerle güçleneceğini ve geleceğini teminat altına alacağını kaydeden Sarkisyan, "Ülkemizi güçlendirmeye talibim, değişim arzularınızı biliyorum ve bunun için hep birlikte ülkemize yardım edeceğiz. Tanrı'nın rahmeti üzerimize olsun. Yaşasın Ermenistan Cumhuriyeti" diye konuştu.
Anketlere göre yüzde 25 alması beklenen Raffi Hovannisyan ise, Ermenistan'ın en büyük meselesinin zayıf ekonomisi olduğuna işaret ederek, pek çok sahada tekellerin mevcudiyetinin kırılması gerektiğini ve devlet bütçesinin toparlanması gerektiğini ifade etti. Hovannisyan, ödemeleri ve emekli maaşlarını yüzde 50 arttıracağını kaydetti. Hovannisyan, Ermenistan tüm Ermenilerin evi ise ve bu sadece bir laftan ibaret değilse Ermenilerin Ermenistan'da yaşamaları gerektiğini söyledi. Hovannisyan, iyi eğitim vermekten ve sınırların korunmasından da bahsetti.
Anketlere göre seçimi üçüncü sırada tamamlaması beklenen eski Ermenistan Başbakanlarından Hrant Bagratyan ise, ülkeyi değiştirecek 100 adımdan bahsetti. Bagratyan, "Sarkisyan'ın devrinde ülkenin ekonomisi hiç ilerleme gösteremedi. Ekonomi 5 senede sadece yüzde 4 büyüdü. 90'lı senelerde iktidardayken çok tenkite maruz kalmıştık ancak o zaman bile bizim ekonomimiz Sarkisyan'ın bugünkü idaresindeki ekonomiden 1,5 kat fazla büyümüştü" diye konuştu.
Rusya Federasyonu Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'na bağlı Rus Kamuoyu Araştırma Merkezi'nden Valery Fyodorov, anketlere dayanarak yaptığı tahlilde rekabetin Sarkisyan ile Hovannisyan arasında geçeceğini ancak Sarkisyan'ın açık ara önde olduğunu, diğer yarışmacıların ise çok geride kalacağını ifade etti.
(CTŞ-CC-D)

16.02.2013 16:53:33 TSI

Editör: Wan Haber