Van Gölü’deki Akdamar Adası’nda yer alan tarihi Akdamar Kilisesi’nde yapılacak ayin için tüm hazırlıklar son aşamaya getirildi. Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer başkanlığında yapılan toplantıda ilgili kurum müdürleri katılarak, görev ve sorumlulukları hakkında bilgilendirildi. 8 Eylül 2013 Pazar günü saat 11.00’de yapılacak olan ayinde ilk defa vaftiz töreninin de yapılacağı belirtildi. İlki 2010 yılında ve bu sene 4.’sü yapılacak olan ayin törenine geçen seneye oranla daha fazla kişinin katılması hedefleniyor.


Yapılacak ayin ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, 8 Eylül Pazar günü saat 11.00’de ayin yapılacağını söyledi. Aktuğ, "Vali Yardımcımız Mehmet Yüzer başkanlığında ilgili kurumlarla bir toplantı yapıldı. Toplantıda görevlendirmelerle ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Şu an için bir problem yok” dedi.


Ayin için kente gelecek olan yerli ve yabancı misafirlerin iyi ağırlanması için çalıştıklarını ifade eden Muzaffer Aktuğ, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan gelen uzman kişiler tarafından kentteki turizm işletme belgesine sahip otellerin mutfak ve servis bölümlerinde çalışanlara eğitim verildi. Bir haftalık eğitimlerimiz de tamamlandı. Amacımız gelenleri en iyi şekilde ağırlamaktır” diye konuştu.


Barış sürecinin turizme olumlu yansımalarına da değinen Muzaffer Aktuğ, “Barış süreci her alanda olduğu gibi turizme de olumlu katkılar sağladı. Bölgeye gelen turist sayısında artış oldu. Geçen seneye oranla ayine gelecek olan kişi sayısında da büyük bir artış bekliyoruz. Barış süreci memlekete çok katkı sağlayacak. Bir dönem gidilemeyen Vanadokya ve travertenleri şimdi turistler gruplar halinde ziyaret ediyor” dedi.


Haç takılmadığı için bir dönem tartışma konusu olan Akdamar Kilisesi’ne çan asılmasıyla ilgili kendilerine bir talep gelmediğini de sözlerine ekleyen Muzaffer Aktuğ, “Ermeni cemaati tarafından bize çan ile ilgili herhangi bir talep gelmedi. Cemaat yetkilileriyle yaptığım görüşmelerde bu sene vaftiz töreni yapmayı planladıklarını bize söylediler” şeklinde konuştu.


Kentin önemli otellerinden olan Rescate Otel ve Urartu Oteli yetkilileri de, her zaman olduğu gibi ayin döneminde de misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.

Editör: Wan Haber