Doğu Anadolu Bölgesi’nin bazı illerinde kar yağışı etkili olurken Van’da ise özellikle akşamları soğuk hava etkisini gösteriyor.

Dün akşam hızı saatte yaklaşık 30 kilometreyi bulan rüzgarla birlikte soğuklar kendini hissedilir derece gösterirken, vatandaşlar ise sobalarını kurmak zorunda kaldılar. Sobalar kurulurken, okula giden öğrenciler ise sobanın yanında sıcak bir ortamda derslerini yapmanın keyfini yaşıyorlar.

Yusuf Hamdi Akyüz isimli genç, "Bu yıl kış erken geldi. 2 günden buya soğuklar kendini iyiden iyiye hissettirdi. Bizde bu yüzden sobayı erken kurmak zorunda kaldık" dedi.

Bu yıl havaların erken soğuduğunu ifade eden iskele mahallesi sakinleri, “Geçmiş yıllarda Kasım ayı sonu itibarı ile sobalarımızı kuruyorduk. Bu yıl kar yok ama soğuklar kendini aşırı derece hissettirdiği için geçen yıllara oranla sobaları 2 ay önce kurmak zorunda kaldık. Geçen yıl kömürün tonunu 700-750 liraya alıyorduk. Doların yükselmesiyle şu an bin-bin 100 lira arasındadır. Mahallemiz geçen yıla kadar kod farkından dolayı yeşil alandı. Kodun aşağı çekilmesiyle yeşil alan statüsünden çıktı. Bizde yetkililerden bir an önce mahallemize doğal gazın getirilmesini talep ediyoruz. Buranın kışı ağır geçiyor. Tek odaya soba kuruyoruz. Diğer odalar ise ise soğuk kalıyor. Doğalgaz gelirse soba kurma derdinden kurtulacağız” dediler.(iha)

Editör: Wan Haber