Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (ERİDAK) tarafından üyelere yönelik kaynaşma ve derneğe katkı yemeği düzenlendi.
Kdz. Ereğli ilçesinde gönüllü itfaiyecilerden oluşan Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği'nin, (ERİDAK) gecesinde gelir sağlamak amacıyla kaynaşma gecesi düzenlendi.
Gecede önce davete katılanlara ERİDAK'ın yöneticilerinin tanıtılmasının bir konuşma yapan ERİDAK Yönetim Kurulu Başkanı ve Kdz. Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, "2010 yılında itfaiye müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gönüllü itfaiyecilik projesi kapsamında üç gruptan 22 bayan 56 erkek arkadaşımız başarı göstererek eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. 23 Ekim 2011 tarihinde Van ilimizde meydana gelen depremden sonra gönüllü itfaiyeci arkadaşlarımızla birlikte birleşerek bir dernek kurma gereksinimi doğmuştur. 11 Kasım 2011 tarihinde ERİDAK'I kurarak ilçemiz, ilimiz ve ülkemizde meydana gelebilecek her türlü doğal dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Ateş, şunları söyledi: "Dağ ve diğer doğa kazalarında, doğal afetlerde yetki ve imkan dahilinde tüm koşullarda zor durumda kalmış, yardıma ihtiyacı olan, yardım talep eden herkesin yardımına koşan, bunu yaparken eğitimli, disiplinli, standartları yüksek ekip ve ekipmanlar kullanan, toplumu bilgilendiren, eğiten ve tamamen gönüllülük esasına dayalı bir toplum kuruluşudur. Kdz.Ereğli de aktif olarak faaliyet gösteren ERİDAK arama kurtarma derneğimizin bünyesinde 2 doktor, 5 hemşire, mimar, inşaat mühendisi, kimyager vb. değişik meslek grupları 6 dalgıç ve 1 eğitmeni ile birlikte 3 arama kurtarma köpeği bulunmaktadır. Gedik maden ocağına arama kurtarma köpeği ile birlikte katılmıştır. Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü çökmesi olayına dalgıçlar ve Zodyak botla arama ve kurtarma çalışmalarına katılmışlardır. 2012 yılında Ereğli açıklarında batan 13 mürettebatlı Moldova yük gemisi için kıyı şeridi boyunca arama kurtarma faaliyetlerine katılmışlardır. Çankırı ili Ilgaz ilçesi küçük hacet 2546 metre ve büyük hacet 2566 metre zirvelerine tırmanışlar gerçekleştirmişlerdir. Mersin ili Susanoğlu beldesinde düzenlenen arama kurtarma festivaline katılarak doğal afet deniz kazası ve yangın tatbikatlarında başarıyla yer almıştır. İlçemizde 19.su düzenlenen Sevgi, Barış, Dostluk festivalinde vatandaşlarımızla birlikte Gümeli beldesi Bacaklı zirvesine 1630 metre trekking yürüyüşü düzenlenmiştir. İlçemizde kendisinden 2 gündür haber alınmayan bir vatandaşımızın arama çalışmalarına katılarak aracı ile bulunmasına ve yetkililere teslim edilmesine yardımcı olmuştur. 2.derece deprem bölgesinde bulunan ilimiz 1. Derece deprem bölgesinde oluşabilecek bir afette yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yardımına en iyi şartlarda askeri ve disiplinli çalışmalar yürüterek ulaşmayı hedefler"
Posbıyık'a da teşekkür eden Ateş, "Başta Belediye Başkanımız Halil Posbıyık'a, işadamlarımıza, esnaflarımıza, dernek üyelerimize bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza ve basın mensubu arkadaşlarıma derneğimizin kurulmasında bugüne kadar bize desteklerinden ötürü kendim, dernek üyelerim ve Ereğli halkı adına teşekkürü bir borç bilirim" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yerel sanatçılar Birkan Kusay ve Ereğli Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu. Programın ilerleyen bölümlerinde TRT sanatçılarından Ferhat Durmuş ve Adalet Kılıç da birer konser verdi. Söylenen hareketli ve oyun havalarıyla davete katılanlar oynayarak güzel bir gece geçirdi. Gecede aynı zamanda derneğe katkı saplamak adına dört büyük takımın formaları satışa sunuldu. Açık artırmayla satılan formalardan Beşiktaş 800, Galatasaray 500, Fenerbahçe 500 ve Trabzonspor forması 200 TL'den alıcı buldu. Aynı zamanda çeşitli hediyelerde satılarak derneğe gelir elde edildi.
(HH-SA-Y)

16.12.2012 15:59:01 TSI

Editör: Wan Haber