Bostaniçi beldesinde AKP İl Teşkilatı tarafından BDP Bostaniçi Seçim İrtibat Bürosu önüne bırakılan bildiriler tepkilere neden oldu. Söz konusu bildirilerin bırakılmasına ilişkin konuşan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş,” Bu provokatörlüktür. AKP Van’da bu tür provokasyonlarla halkın sabrını taşırmak istiyor” dedi.

Seçimlere sayılı günler kalırken, AKP Van İl Örgütü tarafından gece yarısı sokaklara dağıtılan bildiriler tepkilere neden oldu. Dün gece saatlerinde BDP Bostaniçi Seçim İrtibat Bürosu önüne gelişi güzel dağıtılan el bildirileri tepkilere neden oldu. Söz konusu bildirilerin seçim irtibat bürolarına bırakılmasına ilişkin konuşan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, bildirilerin seçim irtibat bürolarının önüne bırakılmasına karşı sert tepki gösterdi. AKP’nin Bostaniçi’nde siyaset zemini bulamadığını belirten Ergüneş, AKP’nin bu tür provokatif hareketlerle seçim çalışması yaptığını ve halkın sabrını taşırmak istediğini ifade etti. 

‘31 Mart sabahı bu kez AKP’nin tabelalarını çöpe atacağız’

Çevreye gelişi güzel dağıtılan bildirilerin çevre kirliliğine neden olduğunu söyleyen Ergüneş, ”AKP İl Örgütü çevreyi kirlettiği gibi, provokasyon yaparak, seçim irtibat büromuzun önüne el bildirilerini dağıtmış Biz AKP’yi uyarıyoruz, bu tür provokasyonlarla halkımızın sabrını taşırmayın. Biz irademiz olan siyasetçilerimizin resimlerini yere düşürmeye kıyamazken, AKP kendi başbakanın resimlerinin olduğu bildirileri yerlere saçıyor. İşte AKP’nin siyaseti bu kadar basit ve düşüktür. Kendi başbakanlarının resimlerini ayaklar altında ezdirecek kadar düşüktür. Biz şimdi bu bildirilerin temizliğini yapıp, çöplere atacağız. İnanıyoruz ki nasıl bu bildirileri çöpe attıysak, 31 Mart sabahı bu kez AKP’nin tabelalarını çöpe atacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ergüneş ve çok sayıda yurttaş fırçalarla seçim irtibat bürosu önüne dağıtılan bildirilerini temizleyerek çöp konteynırlarına attı. 

Editör: Wan Haber