Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Prof. Dr. Üstün Ergüder Sakarya Üniversitesi'ni ziyaret etti.
Eğitim Reformu Girişimi Direktörü ve Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Prof. Dr. Üstün Ergüder, Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) eğitim-öğretimde yapılan yenilikleri yerinde görmek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Sakarya Üniversitesi'ne ziyarette bulundu.
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aytekin İşman, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Turan da toplantıda hazır bulundu. Toplantıda Ergüner, SAÜ'de yapılan eğitim-öğretim yenilikleri hakkında bilgi aldı.
Ergüder ile Bologna süreci uygulamaları hakkında fikirlerini paylaşan Rektör Elmas, bu çerçevede SAÜ tarafından hazırlanan Akademik Bilgi Sistemi (SABİS) ve Stratejik Yönetim Bilgi Sistemi (SYBS) hakkında bilgi verdi. Rektör Elmas ve Ergüder, gerçek zamanlı uygulamaları yapıldıktan sonra geliştirilen bu sistemlerin SAÜ'deki eğitim-öğretim çalışmalarının kalite iyileştirme süreçlerine katkıları hakkında görüş alışverişinde bulundular.
SAÜ'de geliştirilen bu tip bütünleşik sistemlerin eğitim faaliyetlerinin iyileştirilmesi konusunda önemli katkıları olduğunu ifade eden Ergüder, yükseköğretim kurumları için SABİS ve SYBS'nin model alınabileceğini belirtti.
(RKO-RKO)

04.01.2013 15:15:28 TSI

Editör: Wan Haber