'Balyoz Planı' davasında 18 yıl hapis cezası alan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un açık kalp ameliyatı tamamlandı. Saygun'ın kızı Ece Saygun, ameliyatın iyi geçtiğini ancak hayati tehlikenin devam ettiğini söyledi.
Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde yapılan ameliyat yaklaşık 8.5 saat sürdü. Ameliyatın iyi geçtiğini öğrenen Saygun'un eşi Nermin Saygun, kızı Ece'ye sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Ameliyatla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Ece Saygun, "Doktoru çıktı ameliyattan. Az önce kendisiyle görüştük. Ameliyatı güzel geçmiş. 'Bizim için başarılı bir ameliyattı' dedi. Ama üçüncü ameliyatı, ilk 48 saat çok önemli. Bu gece uyutulacak. Yarın uyanması için dua edeceğiz" diye konuştu.
Mahkemeden beklenen ceza erteleme kararının sorulması üzerine ise Saygun, "Ne karar verirlerse versinler umurumuzda değil. Babamı buradan canlı çıkarmak istiyoruz o kadar. Ama doktoru olumlu konuştu. Biz de çok ümitlendik. Ben babamı biraz tanıyorsam o inatçıdır, uyanır" dedi.
Ece Saygun, babasının bu gece uyutulacağını ifade ederek, "Yarından itibaren peyderpey ilaçları azaltarak uyanmasını bekliyoruz. Hayati tehlikesi devam ediyor. Her kalp ameliyatında olduğu gibi hayati tehlikesi devam ediyor. Tam 8.5 saattir ameliyattalar" şeklinde konuştu.
Babasının üçüncü kez ameliyat edildiğini anlatan Saygun, "67 yaşında bu adam. Hem kalp yetmezliği, hem akciğer yetmezliği var, hem şeker, hem de tansiyon hastası. Bu ameliyattan babamın sağ çıkmış olması bu doktorların mucizesi" dedi.
(VK-ÇK-CC-Y)

07.02.2013 18:00:16 TSI

Editör: Wan Haber