'Balyoz Planı' davasında 18 yıl hapis cezası alan emekli Orgeneral Ergin Saygun, sabah saatlerinde açık kalp ameliyatına alındı. Saygun'ın kızı hastane önünde gözyaşlarına boğuldu.
Daha önce 2 kez kalp ameliyatı geçiren Ergin Saygun, bu sabah 3'ncü kez ameliyat masasına yattı. Saygun, Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde sabah saat 08.00'da açık kalp ameliyatına alındı. Ameliyat hakkında bilgi veren Saygun'un kızı Ece Saygun, "Şu ana kadar ameliyat iyi geçiyormuş. Kan ihtiyacımız oldu. Dün geceden beri buraya gelen herkese teşekkür ediyoruz. Bugün saat 14.00'e kadar yetecek kan var ama ondan sonra B Rh kana ihtiyacımız var. Halkalı'ya yakın olanlar gelebilirse seviniriz. Doktorların verdiği bilgiye göre çok riskli bir ameliyat olduğu, daha önce 2 kez açık kalp ameliyatı olduğu için riski büyük dediler ve uzun sürecek dediler. 15.00 gibi durumuyla ilgili bir şey öğrenmeyi bekliyoruz. Babam mahkemede 'Beni öldüremeyeceksiniz' diye bağırmıştı. Ben inanıyorum ki babam bunu da atlatacak ve gelecek" diye konuştu.
Ece Saygun, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt'ın da hastaneye ziyarete geldiklerini söyledi. Saygun, hastane önünde açıklama yaptıktan sonra gözyaşlarını tutamadı. Arkadaşlarına sarılan Ece Saygun uzun süre gözyaşı döktü.
(VK-ÇK-CC-Y)

07.02.2013 12:39:18 TSI

Editör: Wan Haber