Ergene Nehri'nin kirliliğine dikkat çekmek isteyen İşadamı Arslan Hamza Algül, paramotorla sanayi tesisleri tarafından kirletilen Ergene Nehri'ni havadan görüntülendi. Hiçbir canlının yaşamadığı nehirdeki had safhaya ulaşan kirlilik havadan gözler önüne serildi.
Ergene Nehri'nin kirliliğine dikkat çekmek isteyen Tekirdağ Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı ve İşadamı Arslan Hamza Algül, ilginç bir yönteme başvurdu. Paramotorla havalanan Algül, Ergene'yi kirleten fabrikaları ve nehirde had safata ulaşan kirliliği havadan görüntüledi. Yıldız Dağları'ndan doğarak Trakya topraklarından Ege Denizi'ne dökülen Ergene Nehri'nde kirliliğin yoğunlaştığı Tekirdağ'ın Çorlu ve Muratlı ilçelerinde çekim yapan Algül, Ergene'nin Çorlu Deresi ile birleştiği noktadaki kirliliği gözler önüne serdi. Paramotoru ile 2 saat havada kalan Algül, atıklarını arıtmadan nehre salan fabrikaları da havadan görüntülemeyi başardı. Havadan çekilen görüntülerde nehrin yerleşim kenarlarından geçerek siyah bir zift şeklinde aktığı görülüyor.
Nehri kirleten fabrikaları havadan görüntülediklerini ifade eden Tekirdağ Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı ve İşadamı Algül, "Kulüp olarak sosyal sorumluluğun gereği Istranca Dağları'ndan doğup Ege Denizi'ne dökülen Ergene Nehri'ni havadan görüntülüyoruz. Bununla alakalı olarak bir belgesel hazırlıyoruz. Bu kapsamda Muratlı ilçesinde çekimler yaptık. Çekimlerimizi yaparken nehri kirleten fabrikaları ve yerleşim birimlerini görüntüledik." dedi.
Nehir üzerinde uçarken nefes almakta zorlandığını ifade eden Algül, "Nehrin üzerinde paraşütümle uçarken nefes almakta zorlanıyorum. Nehrin ürettiği zehirli gazlar havaya yayılıyor bu yüzden havada nefes almakta zorlanıyorum. Burada çevrede yaşayan insanları ciddi sağlık sorunları yaşatacak bir zehir akıntısı söz konusu. Nehirde hiçbir şekilde bir yaşam belirtisi yok. Tamamen zehir akmakta." dedi.

05.01.2013 09:06:19 TSI

Editör: Wan Haber