"Ergenekon" davası avukatları bir araya gelerek, davaya ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Tuncay Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, hukuksuzluğa karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti.
Taksim Point Otel'de bir araya gelen Tuncay Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, Veli Küçük'ün kızı Zeynep Küçük, Serdar Öztürk'ün avukatı Demet Reçber ve Dursun Çiçek'in kızı avukat İrem Çiçek, Ergenekon davasına ilişkin son gelişmeleri değerlendi. Avukatlar adına açıklama yapan Tuncay Özkan'ın avukatı Ahmet Cörtoğlu, "Ergenekon adıyla anılan Silivri'de 5 yıldır devam eden davada savunma delilleri toplanmaksızın bir anda esas hakkındaki mütalaa aşamasına geçmiştir. Silivri'ye özgü bir yargılamada soruşturma aşamasından bu güne kadar Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki emredici düzenlemeler adeta yok sayılarak adil yargılanma hakkına açıkça ihlal eden savunma hakkını sınırlayan ve yasadışı delillerin toplanmasına ve kullanılmasına imkan veren hukuk dışı pek çok uygulamaya maalesef hepimiz şahit oluk" dedi.
Avukat Çörtoğlu, "Sanıklar ile avukatlar arasındaki tüm yazışmaları CMK'daki emredici maddeye rağmen mübaşir vasıtasıyla denetime tabii tutması ve yasal haklarını kullanmak isteyen sanıklara uzun süreli duruşmalardan men cezası verip avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunması da bunun en açık göstergesidir. Oysa Silivri'deki mahkeme daha önce dinlenilmesine karar verdiği ve aralarında bir dönemin MİT Müsteşarı Şenkal Atasok'un şu anda AK Parti milletvekili olan Şamil Tayar'ın da bulunduğu 19 tanığın dahi dinlenmesinden bir anda bizlere belirtmeksizin bir karar vermeksizin vazgeçmiş, dosyadaki yasadışı delilleri çıkartmadan bu güne kadar dinlenen 153 tanık ve birleşen 21 dava dosyasındaki 120 milyona kadar Ergenekon'a karşı savunma tarafını 15 dakika ile sınırlamıştır. 288 sanık hakkında 120 milyon adet belgenin 15 günde incelenerek hazırlanacak esas hakkındaki mütalaanın da hukuksal hiçbir dayanağı bulunmayan iddianamedeki soyut iddiaların tekrarı niteliğinde olacağı açıktır" diye konuştu.
Silivri'de yaşanan tüm hukuksuzluğa rağmen mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden avukat Çörtoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizler maddi gerçeğin tamamen ortaya çıkması ve adaletin tecellisi için Silivri'de yaşanan tüm bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe rağmen avukatlık kanununun Ceza Muhakemesi Kanunu'nun bize tanıdıkları hak ve sorumluluklar çerçevesinde suçsuzluğuna inandığımız ve aynı zamanda da her biri ülkemizin yetiştirdiği değerler olan müvekkillerimizin kutsal savunma hakkını sonuna kadar kullanarak hukuksuzluğa karşı her zaman hukukla adaletsizliğe karşı adaletle, her türlü baskıya karşı korkmadan, yılmadan hukuksal mücadelemizi devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Son uygulamaları ile tarafsızlığını tamamen yitirdikleri bir kez daha gözler önüne serilen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini reddediyoruz."
(MS-ET-CC-Y)

30.11.2012 14:04:46 TSI

Editör: Wan Haber