Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Fırat Çelebi ile birlikte yoksul ailelerin sofrasına konuk oldu.
Ergani Kaymakamlığı SYDV tarafından ilçedeki yoksul vatandaşlara yönelik yürütülen günlük sıcak yemek projesi çerçevesinde aile ziyaretleri gerçekleştiren İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Vakıf Müdürü Fırat Çelebi ile birlikte sıcak yemek yardımı yapılan ailelerin sofralarına konuk oldu. İstasyon Mahallesi'nde ikamet eden Şahan ailesini ziyaret eden Kaymakam Yılmaz, evine konuk olduğu aileye, beraberinde getirdiği gıda yardım paketlerini teslim etti. Aile fertleriyle tek tek sohbet ederek onların sorun ve taleplerini dinleyen Kaymakam Yılmaz, vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemesini sağlamak ve her zaman onların yanında olduklarını göstermek için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Kaymakam Erdinç Yılmaz, ilçe merkezinde günlük sıcak yemek yardımı yapılan yoksul ailelerin sofrasına konuk oldu. Ergani Kaymakamlığı SYDV tarafından önceden belirlenen yardıma muhtaç durumda bulunan aileleri ziyaret eden Kaymakam Erdinç Yılmaz, amaçlarının halk ile bütünleşerek, yaşantılarını, sorunlarını yerinde görüp; devletin imkanları doğrultusunda yardım etmek olduğunu söyledi. Vatandaşların problemlerini yerinde görerek onlara çözüm üretmek için zaman zaman aile ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirten Kaymakam Yılmaz, "Fırsat buldukça ilçemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere konuk olup; onların dertlerine ve sofralarına ortak oluyoruz" dedi.
2012 yılı içerisinde Ergani'de, 10 bin 519 kişiye yaklaşık 2 milyon 294 bin lira ayni ve nakdi yardım yapıldığını belirten Kaymakam Yılmaz, her gün 600 vatandaşa günlük sıcak yemek dağıtımın yanı sıra, 12 bin aileye de kışlık kömür yardımı yapıldığını kaydetti. Yoksul vatandaşlara yönelik yürütülen projeleri değerlendiren Kaymakam Yılmaz, "4 yıldan bu yana vakfımız tarafından yaşlı, kendine bakamayan ve yemek yapamayacak düzeyde olan vatandaşlarımıza yönelik günlük sıcak yemek yardımı yapmaktayız. Geçtiğimiz yıl 216 kişiyi kapsayan projeden bu yıl 600 kişi faydalanmaktadır. Bu sayı ihtiyaç dahilinde artarak devam edebilir" şeklinde konuştu.
(ET-AKK-Y)

10.01.2013 14:15:55 TSI

Editör: Wan Haber