Diyarbakır'ın Ergani İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş müdürlerini uyararak, vatandaşı rencide edecek ve incitecek davranışlardan kaçınılmasını istedi.
Yılmaz, ilçedeki kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile bir toplantı yaptı. Toplantıda, Ergani İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, vatandaşa güler yüzlü davranılmasını isteyerek, vatandaşı rencide edecek ve incitecek davranışlardan kaçınılmasını istedi. Bu tür toplantıları her ay mutlaka yaptıklarını, kamu kurum ve kuruluş daire müdürleri ile sorunları ve çözümleri birlikte ele aldıklarını anlatan Yılmaz, "Devam eden işlerle ve aksayan yerlerle ilgili ne gibi çalışmalar yaptılar? Kurum müdürlerimizden sırasıyla ilgili sorunları varsa sorunlara çözüm ürettik mi? Bunların takibinin yapılması genel anlamda bir eksiklik var mı, nasıl bir uygulama yapacağımıza karar veriyoruz" dedi.
Kamu hizmetlerinde belli bir disiplin ve çalışma sistemiyle her kurum amirinin sorumlu olduğu birimi hassasiyetle yönetmesi gerektiğini belirten Kaymakam Yılmaz, bu toplantılardaki bir diğer amacın ise kurumlar arası koordinasyonu sağlamak olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, "Müdürlerimizle zaman zaman bir araya gelerek kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki temel prensiplerin yerine getirilmesi için istişareler gerçekleştiriyoruz. Kurumlarımıza yaptığımız ziyaretlerde kurumlarımızın çalışmalarını yerinde görüyorum. Orada gördüğümüz eksiklikleri yerinde değerlendiriyoruz. Bu toplantılardaki asıl amacımız, kurumlar arasındaki işbirliğini sağlamak ve kurumlarımızın en etkili, en verimli bir şekilde çalışmalarını sağlamaktır. İlçemize daha iyi nasıl hizmet yapabiliriz noktasında yeni fikirler üretme ve bu fikirleri hayata geçirmek için bu tür toplantıları yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşların müracaatına gerekçeli ve yazılı olarak cevap verilecek. Gelişigüzel, keyfi uygulamalarla vatandaşa muamele edilemez. Kamu kuralları herkese eşit ve adil bir şekilde faaliyetlerini uygulanmalıdır. Bunun için de kamu görevlilerin eğitilmesi, güler yüzlü ve sabırla hizmetini yürütmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
(ET-YRT-AŞ-Y)

17.01.2013 14:16:45 TSI

Editör: Wan Haber