TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rus televizyon kanalına verdiği röportajın ardından gündeme gelen Milletvekili Eren Erdem’e sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, Türkiye üzerinden kimyasal silahların Suriye’ye gönderilmesini dile getirdiği için Eren Erdem’in düşman ilan edildiğini kaydederek, “Bizim milletvekillerimiz namuslu insanlardır, ağızlarından çıkanları bilir, belge olmadan konuşmazlar” dedi.

 

DİLEK DOĞAN’IN ÖLÜMÜ

Dilek Doğan’ın ölmesi ile ilgili internete düşen görüntüler üzerinden eleştirilerde bulunan ve polislere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sosyal medyaya kısa bir kamera kaydı düştü. Bir çocuğumuzun nasıl öldürüldüğüne tanık olduk. Dilek Doğan. ‘Bu ne ya’ dedikten sonra açılan ateş sonucu gencecik bir çocuğumuz öldü. Annenin tek savunması elindeki terlik, terliği polislere atıyor. O annenin feryadını duyup da haksızlığa isyan etmemek mümkün değil. Bunu bize ‘çatışmada öldü’ diye sundular. Ortada bir çatışma yok. Polise mukavemet etti diye elinde terlik olan anne hakkında soruşturma başlattılar. Polise her zaman söyledim, sizler bizim vaz geçilmezimizsiniz, sizleri seviyoruz, eğer içinizden birisi bir haksızlık yapıyorsa o haksızlığı önce siz ortaya çıkartın ki, toplumun size olan güven ve saygısı artsın. Sizin sorunlarınızı biliyoruz.”

Olayla ilgili görüntüleri ortaya çıkaran gazetecinin başına yarın ne geleceğini bilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Belki o da hapse atılacaktır. Gazeteciler görevini yaptığı sürece bizim başımızın tacı” ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu’na teşekkür eden ve bir çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazetecilerin tutuksuz yargılanması ile ilgili gel bir adım atalım. Sayın Davutoğlu daha önemli bir adım attı, ‘zorunlu haller dışında tutuksuz yargılanma dışında bir yol belirlenmesinin doğru olacağı kanaatindeyim’ dedi. Çok teşekkür ederim. Getirin yasayı CHP olarak biz hazırız size destek vereceğiz. Madem ki, tutuksuz yargılanma esastır bu esası yeniden belirleyelim.” 

Abdurrahim Boynukalın’ın Gençlik ve Spor Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak getirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Erdem ve ahlaktan bahsedeceksin, erdem ve ahlaktan nasibini alamamış bir kişiyi bakan yardımcısı yapacaksın. Boynukalın’a nasıl görev verecekler, ‘elinde sopa ile, cam çerçeve indir’ diyecekler” açıklamasında bulundu.

 

Editör: Wan Haber