İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kente ekolojik bir kimlik kazandırma çalışmalarına devam ediyor. Daha önce yaptığı parklarla gündeme gelen İpekyolu Belediyesi, Erek Dağı’nın eteklerine 150 bin metrekarelik alanı ağaçlandırmak için kolları sıvadı. Kentin en büyük ormanlık alanını oluşturmak için çalışmaları etap etap yürütülecek. Öte yandan Rojhilat Mahallesi Bostaniçi TOKİ’de bulunan bahçede 6 bin metrekarelik alanda iş makineleri tarafından zeminin ağaç dikimine hazır hale getirmeye başlandı.


İpekyolu Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Nermin Unat, Park ve Bahçeler Müdiresi Esmer Kara ve teknik ekip, süren çalışmaları yerinde inceledi. Burada bir açıklama yapan Unat, ‘emokratik, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü’ paradigma ekseninde çalışmalarını yürüdüklerini belirtti. Esas aldıkları siyasi anlayıştan yola çıktıklarını aktaran Unat, "Bu anlayışla yola çıktığımız güneşin kenti, büyük medeniyetlerin beşiği olan ve tarihi İpekyolu üzerinde bulunan kadim kent olan Van'a hak ettiği değeri vermek üzere yeşillendirme çalışmalarına başladık" diye konuştu.


Unat, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekoloji Komisyonu’yla birlikte çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. 9 Nisan'da ağaç dikimine başlayacaklarını belirten Unat, Van'ın iklim şartlarına göre sarı cam, kara cam, sedir, çınar ve çeşitli meyve ağaçlarından oluşan 50 bin fidanın dikileceğini söyledi.

Editör: Wan Haber